Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

22. oktobar 2016.

Otvoreni Dani Nemačke u Stadion Shopping Centru

Sinoć je u Stadion šoping centru otvorena već tradicionalna manifestacija koja se uspešno realizuje u saradnji sa Nemačko-srpskom privrednom komorom, Turističkom organizacijom Nemačke, Ambasadom Savezne Republike Nemačke u Beogradu i Goethe-Institutom.

Počasni gosti na otvaranju su bili Sekretar Ambasade Savezne Republike Nemačke, Jirgen Šmid, zadužen za privrednu saradnju, Martin Knapp, Izvršni član Upravnog odbora Nemačko- srpske privredne komore, PR Turističke organizacije Nemačke, Tijana Djuričić i Dr Bernd Šnajder, Zamenik direktora Goethe-instituta i rukovodilac odeljenja za nemački jezik i Vladimir Savić koji se obratio publici ispred domaćina manifestacije, šoping centra Stadion.


Ceremoniju otvaranja ulepšala je muzika u duhu Oktoberfesta u izvođenju benda Oberkrainer iz Novog Sada a posetioci su mogli uživati i u muzičkom umeću Dečije filharmonije.
Tokom trodnevne manifestacije sve do nedelje 23.10. Beograđani mogu uživati u promociji Nemačke, nemačkih brendova i nemačkog jezika, fotografijama nemačkih gradova i pejzaža i promociji Nemačke kao popularne turističke destinacije, muzici, plesu, degustaciji Paulaner piva, wurst kobasica, pereca i kuglofa.
Posetioce tokom subote i nedelje očekuju koncerti, zabavne aktivnosti za decu i kreativne radionice za izradu maski igraonice Dreamland.
Danas je od 18h na programu C&A i Takko fashion modna revija by Udruženje Fashion a u nedelju koncert nemačke muzike u izvođenju Family benda od 18h kao i nastup malih balerina studija Leonesa istog dana u 12h.
Tu su i celodnevo NIVEA savetovalište za negu kože, slatki Kuglof korner by Domaćica za vas, Roda Oktoberfest promotivne akcije, Paulaner promocija i ukusne Wurst kobasice- sve na jednom mestu, na trgu u prizemlju šoping centra Stadion.  
Za turističku promociju zaduženi su Turistička organizacija Nemačke i turističke agencije Big Blue i Kon Tiki  koji posetioce nagrađuje turom Grac- Čokoladna bajka – putovanje za dve osobe.


Za promociju nemačkog jezika zadužen je Goethe-Institut koji kao kulturna ustanova Savezne Republike Nemačke svoju delatnost obavlja širom sveta, potpomaže i unapređuje učenje nemačkog jezika u inostranstvu i neguje međunarodnu kulturnu saradnju. Goethe-Institut, takođe prenosi sveobuhvatnu sliku Nemačke putem informacija o kulturnom, društvenom i političkom životu.

A biće još iznenađenja - Turistička organizacija Nemačke u saradnji sa Lufthansom vam daje mogućnost da učestvujete u zanimljivoj aktivaciji „OSETITE ČAROLIJU NEMAČKE PRIRODE“. U periodu od 20. oktobra do 14. novembra, možete posetiti internet prezentaciju www.germany.travel gde ćete imati priliku da odgovorite na pet pitanja o Saveznoj Republici Nemačkoj. Ukoliko odgovorite tačno na svih pet pitanja, možete osvojiti povratno putovanje u Frankfurt, u ekonomskoj klasi za dve osobe, na bazi dva noćenja sa doručkom. Promotivna aktivnost traje do 18. novembra kada će se znati ko će putovati u Nemačku.