Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

14. decembar 2018

Gala večerom završena sedma konferencija “The Economist: Svet u 2019.”

FB Share |

Gala večerom u hotelu Hilton sinoć je u Beogradu završena sedma po redu konferencija „The Economist: Svet u 2019.“ na kojoj se diskutovalo o rezultatima 2018. godine i predviđanjima razvoja u 2019.

Konferencija je održana u Domu narodne skupštine Srbije, u organizaciji kompanije „Color Media Communications“.

Na panel sesiji gala večere „Srbija u 2019“ govorili su šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i direktorka kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Negre je istakla da je EIB zadovoljna godinom koju ostavljamo iza nas, jer je u toku 2018. godine samo u Srbiji, EIB Grupa  potpisala ugovore za investicije u vrednosti više od 500 miliona evra, što je najveći iznos od 2011. godine.

“EIB i Vlada Srbije rade na kapitalnim infrastrukturnim projektima, ali mi pomažemo i privatni sektor. U godini za nama, naša grupacija je opredelila više od 300 miliona evra za pomoć malim i srednjim preduzećima, čime smo pomogli i poslovanje preduzetnicima sa inovacijama, ali i omogućili zapošljavanje 40.000 radnika“, navela je Negre.

Fabrici je poručio da je budućnost Zapadnog Balkana u EU, te naveo da je ova godina bila veoma važna za EU kada su u pitanju zakonski propisi, a da je pred Srbijom, kao i drugim državama regiona puno izazova na putu ka EU.

Kako je rekao, predviđanja u ekonomskoj sferi za 2019. ostavlja ekonomskim stručnjacima, ali smatra da Srbija mora da ostane na pravom putu ka EU, jer je već duboko „u sistemu“.

Moderator sesije bila je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević, a večeri su prisustvovali čalnovi diplomatskog kora, istaknuti predstavinici srpske privrede, međunarodnih kompanija, sveta privatnog biznisa.