Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

9. april 2013.

Održana prva regionalna konferencija Pro-Femine posvećena ženama


Panel Make Me Beautiful: Žana Poliakov, dipl. inž. Manuela Šapro, Ksenija Ivanović, dr Zoran Milivojević, Nada Miletić Nevajda, dr Violeta Skorobać, Jelena Joksimović

Velika regionalna konferencija Pro-Femine 2013 održana je 4. aprila u beogradskom hotelu Hyatt Regency u organizaciji magazina Lepota i zdravlje. Konferenciju, čiji je cilj bio da ukaže na ulogu žene u savremenom društvu i probleme sa kojima se žene suočavaju, koji su, evidentno, slični u čitavom regionu, otvorila je glavna i odgovorna urednica magazina Lepota i Zdravlje Lidija Ćulibrk.

  Biljana Srbljanović: „Ne stidim se svog prava da posvećujem pažnju svom izgledu, ne mislim da je to suvišna briga ili poniženje za ženu“Na konferenciji je učestvovalo preko 150 žena profesionalaca iz oblasti medija, marketinga, PR-a, komunikacije, umetnosti, kao i univerzitetski profesori, studenti, te predstavnici najuticajnijih kompanija i medijskih agencija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Učestovale su žene poznate široj javnosti, ali i one čiji poslovi nisu vezani za javnu scenu, a konferenciju je pratilo preko 50 akreditovanih novinara. Publici su se obratile Biljana Srbljanović, Danica Vučenić, Suzana Trninić, Vedrana Rudan, Biljana Cincarević, Vesna Dedić, Olivera Balašević, Aja Jung i mnoge druge žene, svaka uspešna u svojoj oblasti.

  Vedrana Rudan: „Volite sebe, tada će vas voleti i drugi“

Konferencija je mogla da se prati preko live stream-a tako da su aktivno učestovali i tviteraši. Pušteno je preko 1.200 tvitova čime je oboren konferencijski rekord kada je tvitovanje u pitanju. To je i očigledan dokaz da teme načete na konferenciji -  od multitaskinga, preko položaja žena u medijima i na književnoj sceni, preko zdravlja i porođaja, pa do zlostavljanja i LGBT pitanja -  zahtevaju dalji javni dijalog i više medijske pažnje.

 

Među velikim brojem partnera i pokrovitelja konferencije bili su i Danube Food Group, Hyatt Regency, Coca-Cola Zero, Bakaluk, Mercator, Vichy, Laguna, Multiactiv, Cruise & Ferry, Poliklinika Nada Diva, Darphin, Baileys i Campari.

 

Planirano je da se Pro-Femine 2014 održi u aprilu sledeće godine, sa novim temama posvećenim ženama i, nadamo se, podjednako dobrom energijom, entuzijazmom i razmenom korisnih informacija, koji su obeležili ovogodišnju konferenciju.


Nasmejana ekipa Color Press Grupe nakon dugog i sadržajnog dana

Media Clipping

Web Clipping

O ProFemine su pisali i:

Press Clipping

Hello! 273 Politika Dnevnik

Video Clipping

Sve novosti >>