Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

4. oktobar 2013.

Okrugli sto "Pro Femina 2013": Zabrinjavajući podaci o stanju zdravlja žena u Srbiji!

Okrugli sto "Pro Femina 2013: Žensko zdravlje u fokusu" u organizaciji magazina "Lepota i zdravlje" održan je za danas u hotelu Hyatt Regency. Tema Okruglog stola bila je zdravlje žene u Srbiji. Šta možemo učiniti za prevenciju, koji su to faktori koji najviše ugrožavaju zdravlje žene, koliko je ona danas sama odgovorna prema sebi, a koliko je prema njoj odgovorna zajednica, njena porodica, firma u kojoj radi i šira socijalna sredina? Na pitanja kakva su prava žene kada oboli i ko zastupa njena prava, koji nam zakoni ne idu na ruku i kakve su mogućnosti da se oni promene, odgovarali su nam prof. dr Dubravka Stojanović, prof. dr Dragana Bogdanović-Stojanović, specijalista radiologije, dr Milica Janićijević, specijalista ginekologije i akušerstva, dr Mirjana Tatarević, specijalista psihijatrije, prof. dr Duško Ilić, fitnes stručnjak, ass. mr sc Tatjana Mraović, specijalista higijene dijetolog, Jasmina Gajić, PR & Advertising Specialist SRB&MNE, AVON Cosmetics Serbia & Montenegro, prof. dr Branislava Belić, potpredsednica Skupštine APV, resor zdravstvo, dr Danica Salaški, Republički zavod za zdravstveno osiguranje, Ivana Trifunović, HR služba, Telenor, Ana Stamenković, novinarka informativnog programa RTS, prof. dr Aleksandra Novakov Mikić, specijalista ginekologije i akušerstva,  prof. dr Aleksandar Ljubić dr Mila Živojinović, kardiolog.Citati:


"U Srbiji svakog dana umre 151 osoba od srca a među njima su žene u većini iako je zabluda da su srčane bolesti tipično 'muške'"!, dr Mila Živojinovć, kardiolog.

“U Srbiji je početkom 20. veka na 1.000 muškaraca dolazi 752 žene dok u svim ostalim evropskim zemljama ima više žena nego muškaraca. Prosečni životni vek srpske žene 1903. je 39 godina a muškarca 49. Razvedene žene u proseku su živele 35 godina! 903. Na 76 preminulih momaka od 15 do 26 godina - dolazilo je 113 preminulih devojaka! Čak  49% dece na srpskom selu umiralo je do svoje 6 godine!“, iznosi šokantne podatke istoričarka dr Dubravka Stojanović (autorka knjige "Iza zavese") i dodaje da su glavni uzroci smrtnosti kod žena bili mnogostrukost trudnoća i velika smrtnost na porođaju.

"Od 100.000 zena koje su dobile poziv za skrining karcinoma dojke - samo njih 10.000 se odazvalo!", dr Danica Salaški, Republički zavod za zdravstveno osiguranje

"Šefovi kabineta, PR-ovi... i do 40% je nemedicinskog osoblja u nasim zdravstvenim ustanovama a veliki manjak doktora, što je nedopustivo!!!", dr Branislava Belić

"Od karcinoma dojke oboleva svaka 9. žena u Srbiji. Ako se ovi trendovi nastave, za 15 godina obolevaće svaka 2. žena! Samopregled dojke nije dovoljan! Koliko vas se same farbate!? Posvetite zdravlju bar koliko i kosi!", dr Dragana Bogdanović

“Telenor spada među prva tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji. Mi se lečimo u ‘državnoj ambulanti Telenora’. Naime, našim radnicima je uvek u toku radnog vremena na raspolaganju lekar. Takođe, insistiramo na tome da svaki zaposleni ima svoju zamenu i da bezbrižno i bez straha može da ode na bolovanje”
, otkriva Ivana Trifunović iz HR službe Telenora i dodaje da se trenutno 8% odsto od ukupnog broja zaposlenih nalazi na trudničkom ili porodiljskom bolovanju.

 

 

 

 

Izjave učesnika

Pogledajte izjave učesnika Okruglog stola "Pro-femina 2013":
Mila Živojinović - Profemina, okrugli sto

Ivana Trifunović - Profemina, okrugli sto

Dragana Bogdanović - Profemina, okrugli sto

Aleksandra Novakov - Profemina, okrugli sto

Tatjana Mraović - ProFemina, okrugli sto

Duško Ilić - ProFemina, okrugli sto

Ljljana Lukić - ProFemina, okrugli sto

Dubravka Stojanović - ProFemina, okrugli sto

Danica Salaški - ProFemina, okrugli sto

Branislava Belić - ProFemina, okrugli sto

Ana Stamenković - ProFemina, okrugli sto

Alesandar Ljubić - ProFemina, okrugli sto

Media clipping

 

Video clipping

 

Web clipping

Press clipping

Informer

Hello

Scandal

 

Sve novosti >>