Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

5. oktobar 2013.

Zdravko Brkić: Sramota je što naši hoteli i restorani slabo promovišu srpska vina!

U Kongresnom centru Novosadskog sajma, u okviru Međunarodnog sajma turizma, juče je, u organizaciji kulinarskih izdanja Color Press Grupe (Dobra hrana, Pošalji recept i Torte i kolači), održan "Food & Wine Chat". Panel o kombinovanju hrane i vina nastavak je veoma uspešnog projekta Food talk, prve regionalne konferencije o hrani, koji je u junu održan na „Salašu 137“ kod Čeneja i na kome su neki od učesnika bili i Oliver Mlakar, Stevo Karapandža i Đorđe Balašević.

Učesnici Food & Wine Chata bili su renomirani kuvari, vlasnici restorana i vrhunski poznavaoci vinske kulture u Srbiji i svetu - Miloš Jovanović, glavni kuvar restorana “Que Pasa” u Beogradu, Savo Kesar, vlasnik i osnivač Mediteraneo festivala vina, gastronomije i vinskog turizma, Aleksandar Samardžija, jedan od suvlasnika restorana “Salaš 137″,  Zdravko Brkić, predsednik “Cigar Society” kluba i osnivač Udruženja profesionalnih somelijera Srbije, Ivan Zorić, tehnolog za razvoj  novih proizvoda kompanije “Imlek”, i Mihael Kreiling, glavni kuvar u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Moderator zanimljive diskusije bila je  Duška Jovanić. Posetioci panela uživali su u vinima iz bogatog asortimana vinarije „Tikveš“, „Imlekovim“ sirevima, osveženju iz Knjaz Miloša i specijaltetima koje su spremili učesnici panela. Jedan od zaključaka panel diskusije je da Srbija nudi kvalitetnu hranu, veoma dobra vina, ali da su ljudi i dalje nedovoljno informisani o toj ponudi.

Zdravko Brkić, zamera domaćim hotelima i restoranima što nedovoljno promovišu srpska vina: "Hotel Square Nine u Beogradu ima savršenu kuhinju, odličnu uslugu ali samo 4 etikete srpskih vina što je nedopustivo!"

Michael Kreiling, glavni kuvar Hotela Hyatt Regency kaže: "Ja mislim da vino i hrana treba da budu zajedno, Francuzi misle da su vino i hrana kao brak, dok ja mislim da je to više kao flert."


Aleksandar Samardžija kaže da su najveseliji gosti iz regiona Slovenci i primećuje da mlade generacije više vremena provode u fotografisanju sa tamburašima i postavljanju tih fotografija na društvene mreže nego u samom uživanju u muzici i atmosferi! On takođe kaže: "U Novom Sadu se mnogo ređe ruča u restoranima nego u Beogradu jer ovde još uvek postoji kult porodičnog ručka u kući dok Beograđani više gaje taj kult kafane!"Izjave učesnika

 

Media clipping

 

 

Video clipping 

 

 

Web clipping

 

 

Sve novosti >>