Biografije učesnika

 

 

Olivera Stefanović Stanković Dvedesetdvogodišnje iskustvo u medijima i rad sa klijentima omogućili su joj dobru komunikaciju kao osnovni element i sredstvo za rad. Zadovoljstvo joj je raditi i stvarati uspešne kampanjei to joj je životni poziv. Završila je Fakultet za trgovinu i bankarstvo smer ekonomija. Godine 1997. usavršavala se u školi za Public relations (PRA). Radila je na TV Politika, TV Palma, Yu Info, Kanal D, Radio Index, kao novinar i urednik, pisala za novine Argument. Novi pravac u karijeri započela je 2003. godine u magazinu „Mama,, i ,,Trudnoća“, kada je pokazala inovacije u oblasti PR-a. Vrlo brzo je postala advetising direktor u toj izdavačkoj kući i na karakterističan i inovativan način započela da uvezuje pr i advertising. Od 2008.godine karijeru je nastavila u izdavačkoj kući Adria media Serbia, gde je nakon godinu i po dana postala vođa advertising tima za print i online. Uporedo je radila na mnogim projektima kao sto su Beogradska Rolerijada, Dečiji sajam, Lady fair. TV karijera joj je pomogla da upozna mnoge ljude sa kojima i danas sarađuje, a projektima na kojima je radila i danas se uspešno realizuju. Smatra da „Lepa reč i gvozdena vrata otvara“, a optimizam i pozitivizam mnogo pomažu u radu. Vlasnik je agencije za PR Proglas i vodi emisiju na televiziji Studio B ,,Vodič kroz dijabetes...

 

 

Ratko Bajčetić je rođen 2. jula 1965. godine u Sremskoj Kamenici. Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu je upisao 1986. godine, a završio 5. maja 1992. godine, odbranom diplomskog rada „Uređenje i zaštita od erozije slivnog područja gornjeg toka Ešikovačkog potoka“. Magistarske studije je upisao 2005. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, na smeru Planiranje i menadžment vodnih resursa, a završio odbranom Magistarskog rada "Višekriterijumska analiza varijanti rekonstrukcije vodozahvatnog sistema", 22. januara 2010. godine. Doktorsku disretaciju pod nazivom „Identifikacija dominantnih učesnika u participativnom modelu upravljanja u vodoprivredi“ odbranio je 28. septembra 2016. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, na smeru Planiranje i menadžment vodnih resursa.

 

Danijela Isailović, menadzer za korporativne komunikacije I saradnju sa drzavnim institucijama kompanije Elicio. Po zanimanju diplomirani politikolog za novinarstvu I komunikologiju. Posle vise od 10 godina rada u tiraznim dnevnim novinama, dve godine radila u Ministarstvu pravde Republike Srbije, kao i na znacajnim medjunarodnim projektima u organizaciiji OEBS –a i Saveta Evrope. Od 2013. bavi se obnovljivim izvorima energije aktivno učetvujući u razvoju vetroparkova Malibunar i Alibunar, koje je sredinom 2014. godine u procesu akvizicije preuzela belgijska kompanija Elicio. Angažovana je na kompleksnom procesu ishodovanja dozvola, saradnji sa državnim institucijama i svim aktivnostima koje spadaju u domen korporativnim komunikacijama. Član je Skupštine Belgijsko srpske poslovne asocijacije i Grupacije za obnovljive izvore energije u okviru Privredne komore Srbije. Ljubav prema novinarstvu održava povremenim objavljivanjem autorskih tekstova u listu Nedeljnik, dok se za bolji i bezbedniji svet bori volonterskom ulogom u Fondaciji Tijana Jurić.

 

Saša Jovanović dolazi sa pozicije Area managera za teritoriju Beograda kompanije VELUX Srbija d.o.o. U kompaniji VELUX je od 2007. godine i na svojoj teritoriji s uspehom promoviše ideju o dnevnoj svetlosti i svežem vazduhu u životnom i radnom prostoru različitim ciljnim grupama – od institucija i stručne javnosti do krajnjih korisnika, majstora i građevinaca. Iako je prodaja ono čime se primarno bavio tokom svoje karijere, u kompaniji VELUX stekao je veliko iskustvo u radu sa arhitektama i stručnjacima iz oblasti zgradarstva.

 

 

 

 

 

 

Johan Kuylenstierna is Executive Director of the Stockholm Environment Institute (SEI). SEI is an international research organization focusing on environment/development research for sustainable development and bridging science-policy-action. It has about 220 employees in 9 offices in 6 countries. Johan has previously held positions with the UN system (UNDESA at the UN HQ in NY, WMO in Geneva and FAO in Rome) and has also worked many years at the Stockholm International Water Institute (SIWI). He has also a background as a consultant focusing on sustainability and corporate core value processes within both the private and public sector. His academic background is Earth Sciences and his research focused on palaeoclimatology in the Polar Regions. He currently holds an adjunct professorship in international water resources at the Stockholm University. 

 

Goran Sekulić diplomirao je 2001. godine na Biološkom fakultetu u Beogradu i od tada je aktivan u oblasti zaštite životne sredine, a pre svega o oblasti zaštite prirode. Učestvovao je u više nacionalnih i međunarodnih projekata iz oblasti zaštite prirode i zaštite životne sredine. Od 2004. do 2015. godine je radio u Zavodu za zaštitu prirode Srbije gde svoje aktivnosti fokusira na zaštićena područja i zaštitu vrsta i staništa. Od 2016. godine radi kao saradnik za javne politike u Svetskom fondu za prirodu WWF. Trenutno je angažovan na WWF-ovom regionalnom projektu Zaštićena područja za prirodu i ljude koji za temu ima unapređenje upravljanja zaštićenih područja i njihovo integrisanje u razvojne politike. Aktivno je uključen u praćenje procesa pridruživanja u oblasti zaštite životne sredine kroz rad Koalicije 27. Oblasti ekspertize u okviru poglavlja 27 su upravljanje vodama i zaštita prirode.

 

Milica Valtner dolazi sa pozicije menadžera kontrole kvaliteta kompanije Marbo Product, koja je deo kompanije PepsiCo Zapadni Balkan. U kompaniji je od 2011. godine i radila je na pozicijama supervizora za tretman voda i zaštitu životne sredine, kao i na poziciji lidera za bezbednost proizvoda i zaštitu životne sredine. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na smeru Fizika sa meteorologijom i modeliranje u zaštiti životne sredine. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu stekla je i master diplomu na smeru Zaštita životne sredine.

 

Ljubiša Vukadinović dolazi sa pozicije Direktora prodaje za teritoriju Srbije, Crne Gore i Makedonije kompanije VELUX Srbija d.o.o. U kompaniji VELUX je od 2011. godine i pre sadašnje pozicije radio je na pozicijama Area i Key account Managera. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu a radno iskustvo sticao u renomiranim kompanijama kao što su Droga Kolinska, Carlsberg, Frikom AD. Iako je prodaja ono čime se primarno bavio tokom svoje karijere, u kompaniji VELUX stiče veliko iskustvo u radu sa arhitektama i stručnjacima iz oblasti zgradarstva.

 

 

Nemanja Nešković je rođen 1981. godine u Beogradu. Završio je fakultet organizacionih nauka kao diplomirani inženjer informacionih sistema i tehnologija. Ko-osnivač je sportskog kluba ekstremnih sportova „Wild Serbia“ i suvlasnik agencije za avanturistički turizam „WS Adventures“.

 

 

Iza Marine Kosanović Stefanović je bezmalo tri decenije profesionalnog života u novinarstvu. Tokom tog perioda , do detalja upoznala kako editorial, tako i business stranu “poslednje avanture duha” ,kako je žurnalistiku svojevremeno definisao njen profesor novinarstva Sergej Lukač. Završila je Fakultet političkih nauka , a karijeru započela u izdavačkoj kući “Politika”,u asopisu “Bazar” gde je radila dugi niz godina kao novinar i urednik. Tekstove je objavljivala i u Studentu, dnevnom listu Politika, asopisima Ana, Pop rock, Rock, E magazin, FAAR… Preko deset godina je bila izvršni orgnaizator “Lica godine” , nacionalnog finala takmičenja The Look of The Year . Autor je imena i koncepta najstarije modne nagrade ,BAZART, koja se i danas dodeljuje na Belgrade Fashion Week-u. Autor je knjige “Naš takozvani život : fenomeni devedesetih”, koja predstavlja svojevrsno svedočanstvo o pomerenoj stvarnosti koju je srpsko društvo živelo tokom poslednje decenije 20.veka. Godine 2004. u estvuje u pokretanju nove izdavačke kuće koju je na srpskom tržištu startovala finsko- holandska medijska kompanija “Sanoma” sa ciljem da u Srbiji lansira svetski poznate licencne magazine. Prvi naslov koji je “Sanoma” lansirala bio je ELLE, najprodavanij modni magazin na svetu, a Marina Kosanović Stefanović - prva glavna i odgovorna urednica srpskog ELLE-a. Četiri godine kasnije iz editorial voda prešla je na business stranu : u izdavačkoj kuci Adria Media Serbia radila je kao direktor izdanja časopisa ELLE, ELLE Dekor , Sensa , Gala Style, National Geographic, Lisa, Mama,Moj stan .. Profesionalno se usavršavala u Londonu , gde je završila MBMC na prestižnom FIPP-u. Radi kao freelance media expert. Uz neosporno uvažavanje digitala, I dalje veruje u magazine. Poslednjih meseci posebno angažovana na pokretanju i pozicioniranju Ženske TV, prvog ženskog kablovskog lifestyle kanala. Majka je dva sina , praktikuje power based hatha yogu .

 

Dejan Anastasijević je dugogodišnji novinar beogradskog nedeljnika „Vreme“, a od 2011. do 2016. je bio stalni dopisnik agencije „Tanjug“ iz Brisela. Osim u „Vremenu“, objavljuje tekstove u brojnim domaćim i inostranim publikacijama. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunaronih novinarskih nagrada.

 

Dr Branko Dunjić je rođen 4.08.1963. godine u Lučanima, gde je završio osnovnu školu. Srednju školu je završio u Gornjem Milanovcu 1982. godine i iste godine se upisao na Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu. Studije je završio 1988. godine na Organsko-tehnološkom odseku i Grupi tehnologija polimernih materijala sa prosečnom ocenom 9,36 i ocenom diplomskog rada 10. Na poslediplomske studije na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, smer Hemija i inženjerstvo polimera upisao se 1988/89. godine. Magistarski rad pod naslovom “Reološko ispitivanje stereoregularnih polifumarata” je uradio pod mentorstvom prof. dr. Mihaila S. Jaćovića i odbranio ga jula 1991. godine. Od 1992. godine do 1995. godine bio je na specijalizaciji u Francuskoj. Doktorsku disertaciju pod nazivom “Sinteza funkcionalizovanih polimera i njihova primena u asimetričnoj katalizi i separaciji jona“ odbranio je maja 1997. godine na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu gde se i zaposlio se početkom 1991. godine kao asistent-pripravnik na Katedri za Opštu i neorgansku hemiju. Od 2007. godine je direktor Centra za čistiju proizvodnju na Tehnološko- metalurškom fakultetu u Beogradu. Govori francuski, engleski i ruski jezik. 1999. godine Dr Dunjić je dobio Medalju za pregalaštvo i uspeh u nauci koju Srpsko hemijsko društvo dodeljuje mladim naučnim radnicima. Od 2009 do 2012. godine je bio sekretar SHD. Objavio je 39 publikacija u peer-reviewed časopisima u oblasti hemije polimera, organske hemije, katalize. Koautor je 4 patenta.