Odbrojavamo do početka:

Vukašin Grozdanović je omladinski radnik od 1999. godine kada je postao vršnjački edukator Omladine JAZAS-a Novi Sad. Kako su godine prolazile tako ga je rad sa mladima motivisao i podstakao da nastavi u tom smeru. Bio je jedan od osnivaca studentskog parlamenta na svom fakultetu, zajedno sa svojim kolegama i koleginicama pokrenuo je Krovnu organizaciju mladih Srbije i Nacionalnu asocijaciju prakticara i prakticarki omladinskog rada. Tokom svog tog vremena nije zaboravljao svoje korene i redovno je radio sa mladima i za mlade kroz razlicite treninge i edukacije koje najvise voli da sprovodi. Ucestvovao je u pisanju, implementaciji i pracenju mnogih strategija, politka i zakona Da rad, trud i ljubav daju plodove i van okvira nase zemlje pokazali su uspesi na Evropskom i Svetskom nivou kroz ucesce u radu Evropskog foruma mladih i UNESCO Chair for Human Rights konferencije, foruma i internacionalne organizacije u osnivanju kao predstavnik organizacionog i programskog tima. Danas najvise aktivan u svojoj zajednici u Novom Sadu u okviru svoje maticne organizaicje sa kojom je vec 15 godina pokusava da bude podrska i izvor informacija mladima na putu pronalazenja sebe i svoga pravca. Veruje da svako moze vise nego sto zamisli uz predan rad i ispravan motiv.Yasserstain se pravi zabavno - edukativan program za mlade online kao i offline na live nastupima. “ Dopiremo do mladih ljudi kroz formu koja je njima pristupačna, sa elementima pedagoškog rada i inspirišemo ih da idu svojim putem i da rade ono što zaista vole. Smatramo da je razvijanje samopouzdanja kod dece od velikog značaja, a to se postiže podrškom i pridavanjem velike pažnje deci i mladima. Velika je odgovornost svih javnih ličnosti,, na koji način se obraćaju deci i mladima. Deca su temelj našega društva i ambasadori naše budućnosti i zato smatramo da imamo veliki zadatak da svojim primerom pozitivno delujemo na njih.”

Ivan Matejić je rođen i odrastao u Beogradu, gde je završio gimnaziju i Geografski fakultet. Po zanimanju profesor geografije, predavao u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, a trenutno je profesor u Savremenoj gimnaziji. Aktivno učestvovao kao član Vikimedije Srbije u projektima Vikipedija u školama. U slobodno vreme se bavi istorijskom kartografijom i crtanjem geografskih karata.

Violeta Babić rođena je 1953. godine u Beogradu. Diplomirala je na grupi za srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radila je u Institutu za srpski jezik, bavila se leksikografijom, a sada je direktor lektorskog odeljenja u Kreativnom centru. Autor je popularne knjige za tinejdžere “Knjiga za devojke i njihove momke”, svojevrsnog vodiča za mlade devojke i mladiće na pragu seksualnog života.

Natalija Ivković je apsolvent medicine na Medicinskom fakultetu, Univerziteta Novi Sad. Edukator zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju. Osnovnu i srednju medicinsku školu završila u Šapcu. Posle toga se zbog studija seli za Novi Sad, gde i danas živi. U toku studija se bavi naučno istraživačkim radom i učestvuje u akcijama koje sprovode tadašnje studentske organizacije. Oduvek je interesuju promocije zdravlja, s tom idejom se i prijavila na konkurs za edukatora reproduktivnog zdravlja. Tri godine vodi radionice sa srednjoškolcima na tu temu i ponosno ističe da to radi sa velikim zadovoljstvom. Ona je komunikativna osoba, tolerantna, otvorena, odgovorna, kreativna, sposobna, preuzima ulogu vođe i samoinicijativu kada vidi da je to potrebno.

Tatjana Vojtehovski je diplomirala bankarstvo I finansije. Završila Institut za Neurolingvističko programiranje - Master NLP. Završila muzičku školu Josip Slavenski. Radno iskustvo: 22 godine TV iskustva, autor brojnih emisija, formata i intervjua 10 godina - RTS 2 godine - YU info 10 godina Pink Media Group Poslovi PR -a - 12 godina. Osnivač PR agencije Wojtehovski Communications. Na Digital Communications Institute drži kurs Napredne komunikacije. Dobitnik brojnih nagrada iz oblasti TV novinarstva.

Oliver Vidojević je psihoanalitičar- psihoterapeut za adolescente, decu i porodicu. Učestvovao je u TV seriji za adolescente „Drugačiji pa šta!“ RTS. Često nastupa u medijima vezano za život i probleme adolescenata. Radio je na mnogim preventivnim programima edukacije i aktivnosti vezano za zdravlje adolescenata u Beogradu i Srbiji. Na kraju , ali važno otac je adolescenta od 13 god.

Mirjana Vidović jedan je od učesnika u kreiranju Aleksinog zakona. Član novosadskog novinarskog tima "Pravnik". Širok spektar interesovanja, ponajviše u sferi prava, novinarstva, ali i aktuelnih događanja u svetu.

Mikaina Stefanović je jedan od rukovodilaca u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu. Ogromno iskustvo u radu sa decom i mladima sa poremećajem u ponašanju tako da je vrlo pozvana da priča na temu vršnjačkog nasilja. Radila je kao koordinatorka na brojnim projektima koji se tiču mladih delinkvenata,, držala predavanja na tu temu a i autorka je priručnika Savremeni socijalni rad sa decom i mladima u sukobu sa zakonom.

Darko Radovac
Muzikom se bavim od 2008. počevši kao bubnjar u jednom novosadskom studiju u kom i nastavljam svoje učenje sve ove godine potpuno sam uspomoć sajta koji se danas pretvorio u posao. U pitanju je Youtube, sajt koji je u vreme kad sam ja počeo da ga gledam bio veoma neprimetan kod nas i u našoj zemlji se youtube veoma slabo gledao u to vreme, ali smo mi koji smo znali za njega i redovno ga koristili već uveliko pratili svetsku scenu. Meni je u tom periodu youtuber poznatiji kao Dave Days bio najinteresantniji,a Nice Peter je neko ko mi je u to vreme bio idol ako pričamo o toj sceni. Danas, 8 godina kasnije svoje muzičko znanje koje sam sakupljao godinama, kao i iskustvo koje sam pokupio na svirkama kako u Srbiji tako i u Evropi, to koristim da bih animirao klince praveći pesme na osnovu njihovih komentara, pesme koje nose poruke sa sobom ali su napravljene na jedan totalno opušten i šaljiv način. Interesantno je to što ovaj teen talk ima veze sa Aleksinim zakonom i samim vršnjačkim nasiljem jer je i naša najslušanija pesma "Nikad teže buraz" takodje povezana sa tom temom indirektno kroz neke laganije priče ( i sama je nastala u tom periodu). Milana upoznajem prošle godine krajem avgusta i počinjemo ovu čitavu saradnju koja je dobila ogromnu podršku od strane naših pratilaca i sve ovo što radimo, radimo timski kroz raspodelu određenih poslova i obaveza po članu ekipe.

Bogdana Medenica ima 17 godina i učenica je srednje muzičke škole 'Vatroslav Lisinski'. Svira flautu. U njenoj kategoriji je druga flaute Srbije i intezivno se priprema za upis na Muzičku akademiju. Aktivan je član KUD-a Dimitrije Tucović vec 13 godina. Od treće godine je na sceni. Bila je na mnogim turnejama od Maroka, Francuske, Španije, Italije do Gruzije, Turske, Rusije.. Pohađa i na Dancehall (vrsta modernog plesa). Skoro je otvorila i svoj YT kanal kome planira više da se posveti kada upiše Akademiju.

Sara Jovanović je rođena u Rimu, 29. oktobra 1993. godine. Tamo je živela do svoje petnaeste godine. U italijanskoj prestonici završila je osnovnu i deo srednje škole, a po povratku u Beograd maturirala je u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Trenutno studira na Filološkom fakultetu. Još kao mala volela je da peva, počevši od hitova poznatih italijanskih izvođača, pre svih Giorgia, Elise, Laure Pausini... Izvodila je mini-performanse za svoje roditelje ili goste. Često je pevala sama za sebe, a mama ju je krišom gledala, pa joj i danas priča kako je već tada u njoj videla pevačicu. Vremenom se opredelila za stranu R'n’B i pop muziku. Pored pevanja, bavila se i plesom. Išla je godinu dana na klasičan i moderan balet, a zatim dve godine na hip-hop u IALS, jednu od najboljih italijanskih plesnih škola. Tu je imala priliku da upozna neverovatne koreografe, koji su je naučili kako da vlada scenom i u potpunosti se oslobodi treme. Što se tiče plesa, najveći uzor joj je Britney Spears, koja je jednostavno oduševljava svojim energičnim nastupima. Očaravaju je i vokalne sposobnosti Beyoncé, kao i Jessie J. Od naših izvođača voli Aleksandru Radović, Jelenu Tomašević i Mariju Šerifović. Veliki uspeh joj je pobeda na konkursu za ”Story zvezdu”, koji je organizovao časopis Story. Prijavila se u poslednjem momentu pred zatvaranje onlajn konkursa, što njenu pobedu čini još neverovatnijom. Posetioci sajta i žiri (u sastavu Aleksandra Milutinović, urednica Storyja Beba Dragić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević i Mari Mari) imali su težak zadatak da od više od 100 prijavljenih konkurenata, izaberu samo 23 polufinalista, a kasnije i troje finalista. Finalni izbor održao se na prestižnoj manifestaciji Story Awards u kategoriji ”Zvezde u usponu”. Te večeri svaki finalista imao je priliku da izvede jedan strani hit i njime oduševi publiku. Sara je imala čast da peva pesmu Alicie Keys ”Empire State of Mind” – koja ju je odvela do pobede. Napokon je došao trenutak kad je mogla da iskaže svoju strast prema muzici. Zahvaljujući pobedi, kao nagradu je dobila pesmu ”Zauvek” od Aleksandre Milutinović. Finalistkinja je druge sezone ”Prvog glasa Srbije”, kao i ovogodišnja predstavnica Srbije na ”Pesmi Evrovizije” (grupa Moje 3).

Anita Mitić je rođena 14. maja 1990. godine. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer politikološki. Anita se priključila Inicijativi mladih za ljudska prava 2009. godine kao aktivistkinja u kampanji „Ja sam srce Srbije“. Školu nove politike je završila 2011. godine, a Školu tranzicione pravde Fonda za humanitarno pravo 2012. godine. Pored ove dve škole koje smatra najznačajnijima, Anita je završila mnoge edukativne programe, uključujući i letnju školu na Američkom univerzitetu na Kosovu i Školu ljudskih prava Helsinškog odbora za ljudska prava. Na festivalu Dani Sarajeva, Anita je 2009. radila kao tim liderka volontera, dok je 2012. godine bila koordinatorka festivala. Najznačajniji projekti na kojima je radila su: Prishtina Youth Summit, Visiting Program, Young Leaders Program for Central Europe i Baterija. Godine 2010, Anita je postala članica Političkog saveta Socijaldemokratske omladine (političkog podmlatka Socijaldemokratske unije), a u decembru 2012. godine je izabrana za predsednicu omladine. Mandat joj se završio u avgustu 2014. godine. Od septembra do kraja decembra 2013. godine, Anita je radila fellowship u Svetskom omladinskom pokretu za demokratiju pri Nacionalnoj zadužbini za demokratiju u Vašingtonu. Tokom 3 meseca koje je provela u Vašingtonu, Anita je organizovala seriju onlajn diskusija o učešću mladih u demokratizaciji. Anita piše tekstove za veb portale Kosovo 2.0 i Peščanik. Volontirala je tokom kampanje „Skupljanje milion potpisa za REKOM“. Radila je produkciju nagrađivanog filma „Momci, gde ste“.

Milan Inić, osnivač YouTube kanala Yasserstain, koautor Balkan Tube Fest-a, digitalni ambasador Unicefa.

Boris Trivan
Co-founder, Programme director and senior lecturer at Digital Communications Institute. One of three digital marketing trainers in Serbia certified by Digital Marketing Institute in Ireland. Columnist for all major media houses (Ringier Axel Springer, Adria Media Group, Color Press Group, Europa Digital Creator of the fictional character Pokojna Mileva, which spread from social networks to online, as well as tradiotional media such as print, radio and television, forming a community of over 600.000 with the possible reach of over 20 million people across the world. Founder and Marketing Director of the Center for Adult Education "Educa Humana". Worked on creative plan and marketing strategy for a series of the Centre's projects regarding lifelong learning, environmental protection and overall non conventional education. All of the projects are in collaboration with government institutions. Center for Adult Education "Educa Humana" is the first organization in Serbia dealing with lifelong learning concept. Spent 20 years as an archaeologist, working mostly in Egypt with University of Cambridge. Lecturer, Menthor and Research Fellow at Petnica Science Center.

Daško Milinović je rođen u Rumi 1980. Po struci grafički dizajner, a po zanimanju to i sve ostalo. Radio voditelj, novinar, muzičar. Uređivao magazin CKM i zajedno sa Mladenom Urdarevićem član je čuvenog radijskog dvojca koji je do skoro uređivao i vodio radio emisiju Alarm (ranije Uzbudilnik). Sa svojim pank bendom Red Union obišao Evropu uzduž i popreko. Zna i ono što ne zna. Pogotovo to. Bio je tinejdžer i voli sve što vole mladi.

Čaba Silađi je srpski plivač mađarskog porekla, rođen je 1990. godine u Senti. Osnovni stil mu je prsni. Plivanjem se bavi od 1997, a do 2004. uporedo se bavio i vaterpolom.[1] Međunarodni debi je imao na Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima 2007. u Debrecinu. Ostvario je dosta zapaženih rezultata na svetskim i evropskim juniorskim prvenstvima. Na Svetskom juniorskom prvestvu 2008. u Montereju je osvojio srebrnu medalju na 50 m prsnim stilom, a bronzanu na 100 m. Bio je član Srpskog olimpjiskog tima na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. i Univerzijadi u Beogradu, gde je osvojio i jednu medalju. Učestvovao je i u polufinalima na 50 m prsno na Svetskom prvestvu 2009. u Rimu i Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Na Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima 2009. u Istanbulu osvojio je bronzanu medalju u trci na 50 m prsnim stilom, što mu je prva seniorska medalja. Ove godine bio je deo srpskog olimpijskog tima u Rio de Žaneiru i tako sebi obezbedio treći nastup na Olimpijskim igrama.

Jana Damjanov je diplomirana psihološkinja i magistar kliničke psihologije. Poseduje Nacionalni sertifikat za psihoterapiju, Evropski sertifikat, terapeutkinja je, supervizorka i trener psihodrame pri Regionalnoj asocijaciji za psihodramu i integrativnu primenu psihoterapije - RAIP, kao i pri OSPIP-u i BPA (Britanska psihodramska asocijacija). Završila je napredni kurs iz Playback teatra i Art terapije. Edukovana je i iz transakcione analize (TA 101), kognitivno-bihejvioralne psihoterapije, kao i EMDR metode, I nivoa. Bavi se individualnom i grupnom psihoterapijom, kao i psihodijagnostikom u okviru privatne prakse. Poseduje višegodišnje iskustvo u vođenju psihodramskih radionica, iskustveno terapijskih grupa, kao i edukativnih-trening grupa. Pored psihoterapije bavi se i naučno-istraživačkim radom, i radom u oblasti ljudskih resursa. Neke od specifičnih oblasti interesovanja su joj: zdravstvena psihologija, rad sa terminalno obolelim pacijentima, psihoonkologija, rad sa marginalizovanim grupama, rodna ravnopravnost, vaskolika primena različitih dramskih metoda, integrativni i eklektički pristup u psihoterapiji, itd.

Luka Raco
Rođen sam u Beogradu 1991 godine, odrastao na Starom Gradu, gde sam završio osnovnu Školu “Mihailo Petrović Alas”, zatim Prvu beogradsku gimnaziju a kasnije i Beogradsku bankarsku akademiju, paralelno sam pohađao glumačke škole i dramske sekcije. Prvi veci projekat pored dosta reklama i spotova mi je serija “Sinđelići” koja je počela sa snimanjem 2013 godine, trenutno radimo već pet sezonu serije i novih 70 epizoda a planira se još sezona nakon te. U međuvremenu sam snimio prvi film sa indijskim rediteljem Shridharom, balkanska verzija “Američke pite” Film se zove “Saga o tri nevina muškarca” čija se premijera očekuje u januaru, u kojem sam imao priliku da sarađujem sa Glogovcem, Bekjarevim, Danicom Maksimović,pored ostalih glumačkih legendi sa kojima sarađujem već godinama poput Voje Brajovića, Milene Dravić, Mire Banjac, Cece Bojković, Borisa Komnenića, Gorana Radakovića,Milice Mihailović i mnogih drugih. Novi projekti i drugi film me očekuju u martu, aprilu sledeće godine kada započinje rad na njima.

Aleksa Milojević
Još kao đaka prvaka me je deda, tada još uvek profesor matematike u osnovnoj školi, zainteresovao za osnovne pojmove matematike. Dalje su sa mnom dosta radili i roditelji, pažljivo prateći moja interesovanja. U petom razredu smo se porodično preselili na godinu dana u Francusku, te sam u francuskom sistemu školstva završio peti razred. U šestom razredu sam se vratio u svoju matičnu osnovnu školu, ovde u Srbiji, ali ne zadugo, jer već sledeće godine, u potrazi za izazovima iz oblasti matematike, odlučujem da upišem ogledna odeljenja sedmog i osmog razreda u Matematičkoj gimnaziji. Tada po prvi put krećem aktivno da se bavim matematikom, i postižem prve ozbiljnije rezultate na takmičenjima: plasman u ekipu koja je Srbiju predstavljala na međunarodnim juniorskim takmičenjima, kao i bronza na Juniorskoj balkanijadi. U osmom razredu počinje moje takmičenje sa srednjoškolcima, i tada sam se plasirao u ekipu Srbije za međunarodna seniorska takmičenja, što je ogroman uspeh za jednog osnovca. Svoje najveće uspehe postigao sam u toku prvog razreda, kada sam osvojio i ekipno i pojedinačno prvo mesto na Balkanijadi, takmičenju svih učenika sa Balkana u konkurenciji do 19 godina. Posle toga, na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu, u konkurenciji više od 600 srednjoškolaca iz preko 100 država sveta, osvajam srebrnu medalju, i time postižem verovatno svoj najveći dosadašnji uspeh. Pored matematike, aktivno se takmičim i iz informatike i fizike, i osvojio sam takođe prestižna međunarodna priznanja iz obe oblasti. Vreme koje ne koristim za pripreme za takmičenja najčešće popunjavam fizičkom aktivnošću, jer treniram atletiku.

Dr Svjetlana Cvijanović Medicinsku školu i fakultet završila u Tuzli. Kao lekar opšte prakse radila u Tuzli, a od 1994. godine radi u Beogradu, u DZ Savski venac kao ginekolog i akušer. Dva puta nedeljno radi i kao savetnik za mlade u ginekološkoj ordinaciji, a i načelnik je Službe za zdravstvenu zaštitu žena od januara 2016. godine. Veći deo karijere posvetila je radu sa mladima i sa njihovim roditeljima. Završila je i školu akupunkture koju rado primenjuje u svojim metodama lečenja. Usavršavala se na brojnim seminarima i kongresima u zemlji i inostranstvu.

Vesna Brzev-Ćurčić, specijalista medicinske psihologije, uža specijalizacija iz psihoterapije. Edukovani psihoanalitičar, član Psihoanalitičkog društva Srbije i Internacionalne psihoanalitičke asocijacije koja broji samo 13 000 članova u svetu. Radila je u bolnici, privatno, u nevladinom sektoru, ali uvek sa mladima sa kojima ima 42 godine prakse.

Milan Vučićević stručnjak je za društvene mreže i komunikacije. Bavi se digitalnim PRom i marketingom. Bloger, kolumnista. Osnivač dva popularna koncepta beogradskih žurki. Bivši profesionalni košarkaš.

Milica Pajčin Leni je već uveliko član YouTube kanala Yasserstain. Pored YouTube-a ima iskustva i u svetu pozorišta, pevanja, i trenutno vodi emisiju "Tubesday Tuesday" na TV kanalu Ultra. Milan i Leni su bivši đaci Karlovačke gimnazije koja ih je i motivisala da se bave umetničkim stvaralaštvom. Yasserstain YT kanal: Pored 370 000 Pretplatnika i 100 miliona pregleda online. Ekipa Yasserstain se pravi zabavno - edukativan program za mlade online kao i offline na live nastupima. “ Dopiremo do mladih ljudi kroz formu koja je njima pristupačna, sa elementima pedagoškog rada i inspirišemo ih da idu svojim putem i da rade ono što zaista vole. Smatramo da je razvijanje samopouzdanja kod dece od velikog značaja, a to se postiže podrškom i pridavanjem velike pažnje deci i mladima. Velika je odgovornost svih javnih ličnosti,, na koji način se obraćaju deci i mladima. Deca su temelj našega društva i ambasadori naše budućnosti i zato smatramo da imamo veliki zadatak da svojim primerom pozitivno delujemo na njih.”

Zorica Šorgić
Kako spojiti ljubav prema pisanju, fotografiji i društvenim mrežama? Sticanjem znanja i veštna u velikim marketinškim agencijama, pisanjem i fotkanjem za City Magazine i na kraju radom u kompaniji Telenor Srbija, na poziciji Digital copywriter. Na sve ovo dodajte završenu školu za dizajn, odnose s javnošču, master komunikologije i ljubav prema kreiranju sadržaja za digitalne kanale. Kad poraste biće profesor na fakultetu. Ili voditeljka dnevnika. Ili fotograf. Još nije odlučila.

Dajana Berisavljević je menadžerka digitalnih medija u Inicijativi mladih za ljudska prava. Ljubav prema književnosti i interesovanje za digitalne medije je uspela da spoji studirajući na smeru Literatura i komunikacije na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu i na univerzitetu Minnesota State Mankato. Voli da kaže da je u Inicijativu mladih došla slučajno, a ostala namerno. Prvi put se priključila Inicijativi 2013. godine, kao asistentkinja PR menadžera festivala Dani Sarajeva. Kasnije se kao aktivistkinja i volonterka priključuje drugim programima i dešavanjima, a od oktobra 2014. godine postaje stalan član Inicijativinog tima.

Lea Stanković je svoj kanal započela pre godinu dana , sada ima skoro 90 hiljada subscriber-a , na instagramu preko 100 hiljada , ide u internacionalnu skolu , ima 15 godina. Kanal je napravila pre svega iz ljubavi prema snimanju. Pored youtube-a bavi se i glumom od svoje šeste godine, takođe igrala je u mnogim predstavama.

Dario Kesegi, Jelena Kesegi, Mila Kovačević, Luka Kovačević, Dušan Vuković, i Aleksandar Kesegi su družina koja na Jutjubu postavlja smešne priče iz svog života. Svi su iz Novog Žednika, starosti od šest do 26 godina. Kako kažu, snimanje su započeli izradom filma za fakultet. Nastavili su iz zabave i potpuno neočekivano stekli publiku, a za sada imaju 78.000 pratilaca. - Iako smo pravili klipove sa velikom produkcijom gde je učestvovalo i preko 30 ljudi, klipovi koji su nas probili su bili oni gde smo sedeli u sobi i ćaskali o našim avanturama. Inspiraciju obično dobijamo iz svakodnevnog života, onda se okupimo da pričamo o idejama pa ih zajedno dorađujemo.