Biografije učesnika

Igor Mirović je rođen je 1968. godine u Kruševcu. Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“, Srednju medicinsku školu „7. april“ i Ekonomski fakultet završio je u Novom Sadu. Diplomirao je 1995. godine, na smeru „Međunarodni ekonomski odnosi“. Član je Predsedništva Srpske napredne stranke, od osnivanja 2008. godine. Bio je potpredsednik Srpske napredne stranke u periodu 2012 – 2016. godine. Skupština Grada Novog Sada - potpredsednik Skupštine Grada Novog Sada 1992-1994. godine - glavni stručnjak za finansije Grada Novog Sada 2004. godine - odbornik Skupštine Grada Novog Sada 2012. godine Skupština AP Vojvodine - potpredsednik Skupštine AP Vojvodine 2008 – 2012. godine - pokrajinski poslanik 1996 – 2000. godine - pokrajinski poslanik 2004-2008. godine - pokrajinski poslanik 2012-2013. godine Narodna skupština Republike Srbije - narodni poslanik 1992 -1996; 1996 -1998; 2003 -2007. godine Savezna skupština - poslanik u Saveznoj skupštini SR Jugoslavije 2000 – 2003. godine Vlada Republike Srbije - zamenik ministra finansija 1998 -2000. godine - ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu 2013 -2014. godine - vršilac dužnosti ministra privrede 2014. godine Privreda - predsednik uprave Fabrike cementa „Novi Popovac“ u Paraćinu 1998 – 2001. godine - direktor JP „Zavod za izgradnju Grada Novog Sada“ 2004 -2008. godine Sport - predsednik odbojkaškog kluba „Vojvodina“ 2004 – 2008. godine - član Upravnog odbora Džudo saveza Vojvodine 2002 -2006. godine Objavio je dve knjige poezije: "Nebo nad Vizantijom" (1994) i "Kremen plamen" (2003). Oženjen je i ima dva sina.

Miloš Vučević, Gradonačelnik Novog Sada rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu je pohađao u Novom Sadu, završio je Gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, i 1999. godine diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Od 1999. godine bavio se advokaturom u porodičnoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu. Član je Srpske napredne stranke od osnivanja 2008. godine. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Dva puta je biran za predsednika Gradskog odbora Novi Sad, u aprilu 2011. godine i u aprilu 2015. godine. Na Skupštini stranke 28. maja 2016. godine, izabran je za potpredsednika Srpske napredne stranke. U dva mandata biran je za Gradonačelnika Novog Sada: od 2012. do 2016. godine, i drugi put na Skupštini grada Novog Sada, 1. jula 2016. godine. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za društveno - politički rad. Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, za lidera gradske uprave i promociju evropskih vrednosti života – 2014. godine. Priznanje „Bela golubica“, „Tesla Global foruma“ – 2016. godine. Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske, za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života, kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke. Oženjen je, i ima dva sina.

Nikola Žeželj, po obrazovanju diplomirani ekonomista, direktor je Razvojne agencije Vojvodine. Pre ove funkcije, obavljao je posao šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Četiri godine obavljao je funkciju direktora Agencije za razvoj opštine Kula, radeći na promociji privrednih i investicionih potencijala opštine Kula, komunikaciji sa potencijalnim investitorima, izdradi strateških planova, unapređenju poljoprivrede, saradnji sa opštinskim institucijama, udruženjima i nevladinim organizacijama. Od 2010. do 2012. godine, bio je pomoćnik predsednika Opštine Kula za komunalnu oblast. Od 2007. do 2010. bio je direktor JKP "Radnik" Sivac. Služi se engleskim i ruskim jezikom.

Dušanka Golubović je rođena u Somboru, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju „Veljko Petrović“ . Diplomirala je na Pravnom fakultetetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine. Nakon dvogodišnje pripravničke prakse u advokatskoj kancelariji, od 2007. godine zaposlena je u Gradskoj upravi Grada Sombora. U Gradskoj upravi je obavljala poslove stručnog saradnika za oblast socijalne i zdravstvene zaštite, šefa Odseka za opšte poslove u javnim službama i finansijsku podršku porodici sa decom, pomoćnika načelnika i načelnika Odeljenja za društvene delatnosti. Za načelnika Gradske uprave postavljena je 17. novembra 2015. godine i ove poslove je obavljala do izbora za gradonačelnicu Grada Sombora. Na funkciju gradonačelnice Sombora izabrana je na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Sombora 08. juna 2016. godine. U periodu od septembra 2016. do kraja 2017. godine bila je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED-a). Na mesto predsednice Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) sa dvogodišnjim mandatom izabrana je u decembru 2017. godine. Svoj angažman u ovoj uticajnoj organizaciji vidi kao dobru priliku da grad Sombor bude vidljiv i prepoznat kako u državnim okvirima, tako i na međunarodnom planu. Poveren mandat vidi kao šansu za podnošenje inicijativa i predloga za iznalaženje sistemskih rešenja kojima bi se unapredio položaj lokalnih samouprava u Srbiji. Služi se engleskim i nemačkim jezikom. Udata je i majka je dvoje dece – Dunje i Luke.

Ognjen Bjelić rođen je 10. marta 1979. godine u Subotici. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, odeljenje u Novom Sadu, karijeru je započeo na Novosadskom sajmu i posle 3 godine odlazi u preduzetničke vode. Poslednjih 12 godina radio je na projektima u sledećim oblastima: upravljanje lokalnim i regionalnim razvojem, strateško i operativno planiranje, upravljanje projektima, pružanje tehničke i savetodavne pomoći u izradi programa razvoja kao i pripremi i implementaciji projekata finansiranih iz EU fondova. Ima višegodišnje iskustvo u radu sa predstavnicima javnog i privatnog sektora vezano za razvoj područja, u radu sa opštinama i regionima sa teritorije Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U periodu 2013-2014. god. u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave bio je angažovan na poziciji specijalnog savetnika ministra. Kapetan je Vojske Republike Srbije u rezervi. Govori engleski jezik i oženjen je.

Eržika Pap Reljin rođena 1967. godine u Titelu. Autorka je emisije Dokument na TV Vojvodine koja nas, kroz analizu različitih društvenih fenomena zasnovanu na različitosti mišljenja, nanovo podseća na misao Vuka Karadžića o tome da se um ne sme dati olako "pod arendu". Skreće pažnju na to da ako je suditi po deponijama koje su nam na ulazima u gradove, najlon kesama koje nam ,,krase“ drveće, kanalizaciji koja se ispušta direktno u Dunav, gde veoma laka srca prepuštamo ulici pse kada nam dosade, u zemlji gde je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama daleko premašio broj poginulih u Nato bombardovanju, gde pojedini gradski kvartovi preko noći nestaju pod nerazjašnjenim okolnostima, gde broj zlostavljanih žena i dece iz godine u godinu raste, smatra da bi možda ispit za građansko ponašanje trebalo da uvedemo celoj Srbiji. Radila je i u zabavnoj, informativnoj i dokumentarnoj redakciji TV Vojvodine. Od juna 2016. godine je i predsednica društva novinara Vojvodine koje deluje u sastavu UNS-a (DNV - UNS).

Mr Milan Đukić je rođen u Novom Sadu 1974.godine. Po struci Magistar pravnih nauka. Osnovnu i srednju skolu zavrsio je u Novom Sadu. Osnovne studije zavrsio je 1999.godine na Univerzitetu u Novom Sadu, Pravni fakultet. Zavrsio je 2005.godine Specijalisticke studije "Pravo Energetike" na Pravnom Fakultetu u Beogradu, 2011.godine je polozio Pravosudni ispit a 2014.godine magistrirao sa tezom "Ugovor o prodaji prirodnog gasa". 2000.godine zapošljava se u J.P. “Naftna industrija Srbije, Nis-Gas”, odakle 2005. Prelazi u J.P. “SRBIJAGAS” gde radi I danas najpre na mestu direktora sektora pravnih I kadrovskih poslova , a od januara 2015 na mestu Izvrsnog direktora funkcije za pravne, kadrovske I opste poslove. Clan je radne grupe za izgradnju Transnacionalnog gasovoda kroz Srbiji i Radne grupe za restrukturiranje JP Srbijagas. Pored profesionalnog angazmana u JP Srbijagas u toku karijere bio je i Predsednik NO“Instituta KVB”Sr.Kamenica Predsednik NO “Srpske fabrike Stakla” Predsednik NO “Agroziv” Predsednik NO “Specijalna luka” Clana UO “YugoRosGaz” , “MSK” i “Instituta za ratarstvo i povrtarstvo” Predsednik skupstine “Udruzenja pravnika u energetici” Od 2007.godine je predsednik RK Vojvodina od kada klub belezi zapazene rezultate ukljucujuci 3 Kupa Srbije 3 Superkupa Srbije 6 uzastopnih titula drzavnog prvaka 2013/14/15/16/17 i 2018 godine Klub je vise puta proglasavan za najbolji sportski kolektiv u Novom Sadu i Vojvodini nagradjen je i Novembarskom poveljom Grada Novog Sada 2014 godine i Hello Awards nagradom 2013 godine. U toku sportske karijere pored funcije predsednika RK Vojvodina obavljao je i funkciju Predsednika zajednice superligasa Srbije, bio je predstavnik Srbije u Regionalanoj SEHA Gazprom ligi Dobitnik je Spartakove nagrade 2017 godine i Hilandarske povelje 2016 godine Ozenjen i otac dvoje dece.

Dragoljub Zbiljić, predsednik kompanije „Energotehnika Južna Bačka“ , predsednik OK „Vojvodina“ i vlasnik hotela „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji, rodjen je 1977. u Boru. U Novi Sad dolazi 1996. na studije i 2001. godine stiče diplomu Ekonomskog fakulteta u Subotici, Ogranak u Novom Sadu na smeru Marketing. Po završetku studija zapošljava se u RSGV, firmi koja se bavila prodajom obojenih metala i poljoprivrednih masina na mestu Šefa prodaje obojenih metala. U februaru 2004. pokreće sopstveni biznis, kompaniju „Maneks doo Novi Sad“, koja se od svog osnivanja do danas bavi prodajom obojenih metala na veliko. Maneks postaje vodeći partner „RTB Bor“ i to u delu prerade sekundarnih sirovina u poluproizvod, saradjuje sa valjaonicom bakra „Sevojno“ kao i sa nizom manjih livnica metala u cilju upošljavanja prerađivačkih kapaciteta kompleksa srpskih fabrika. Od 2006. do 2008. godine, Maneks uzima u zakup deo „Novkabela“, nekadašnju „NFK Metalurgiju“ gde je ostvarena godišnja proizvodnja od preko 2000t bakra, što predstavlja istorijski maksimum proizvodnje „NFK Metalurgije“. U junu 2013. „Maneks“ ulazi u vlasništvo kompanije „Energotehnika Južna Bačka“ kao manjinski partner a tri godine kasnije postaje 100% vlasnik „Energotehnike Južna Bačka“. Južna Bačka u ovom trenutku predstavlja apsolutni brend Srbije u oblasti energetike i vodeća je kompanija u tom polju u regionu. O tome najbolje govore nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za lidera konkuretnog razvoja 2017 i nagrada Regionalne privredne komore Južnobačkog okruga za regionalnog poslovnog lidera 2018. U medjuvremenu, Dragoljub Zbiljić ulazi na tržište turizma, licitacijom u aprilu 2017. „Energotehnika Južna Bačka postaje vlasnik hotela „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji. Za godinu i po dana hotel je u potpunosti renoviran a vrednost investicije bila je preko milijardu dinara. Od jula 2016. do decembra iste godine, obavlja funkciju člana UO i generalnog sponzora FK „Vojvodina“, a u decembru 2017 stupa na poziciju predsednika UO OK „Vojvodina“. Generalni sponzor stonoteniskog kluba invalida „Spin“ .

Zoran Đerić, rođen 1960. u Bačkom Dobrom Polju. U Novom Sadu živi od 1979. godine. Diplomirao, magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Piše poeziju i eseje, naučne studije iz oblasti književnosti, pozorišta i filma. Prevodi sa više slovenskih jezika. Upravnik je Srpskog narodnog pozorišta. Član je Upravnog odbora Društva književnika Vojvodine. Član je odelenja za scensku umetnost i muziku Matice srpske u Novom Sadu. Član uredništva Zbornika Matice srpske za scensku umetnost i muziku, kao i uredništva Zbornika Matice srpske za slavistiku. Član saveta Evropskog filmskog festivala Palić. Član uredništva časopisa Zlatna greda (Društvo književnika Vojvodine). Član redakcije časopisa za lutkarsku umetnost Niti, u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine i časopisa za pozorišnu i vizuelnu umetnost Agon (Banja Luka). U redakciji Enciklopedije Republike Srpske. Bio glavni i odgovorni urednik časopisa Scena (Sterijino pozorje), kao i pomoćnik direktora Sterijinog pozorja. U tri mandata bio upravnik, odnosno direktor Pozorišta mladih u Novom Sadu. Bio glavni i odgovorni urednik časopisa Polja. Radio u Kulturnom centru Novog Sada, kao urednik književnih programa, a potom i kao urednik izdavačke delatnosti. Bio lektor za srpski jezik na Univerzitetu u Lođu, Poljska. Gostujući profesor na univerzitetima u Pragu, Gdanjsku, Krakovu, Novom Sadu. Predavao na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, u svim zvanjima.

Zubac Mato rođen je 1947. u Apatinu. Osnovnu školu završio 1962. god. kao i srednju tehničku školu 1966. u Apatinu Srbija, a mašinski fakultet u Zagrebu 1970. god. i ekonomski fakultet u Subotici 1986. god. Radio je kao nastavnik u srednjoj tehničkoj školi, zatim u fabrici nameštaja D.P. DUNAV u Apatinu i to na investicijama i investicionom održavanju. Do 1986. god. A nakon toga u D.P. IGMAN KONjIC - UNIS SARAJEVO na projektima i programima briketiranja do 1991. god. Učestvovao u projektima za obnovljive izvore energije u Vojvodini devedesetih godina. Nakon toga od 1994. god. osnovao preduzeće za tehnologiju briketiranja bio-mase kao DAKOM TEHNOLOGIJA u Apatinu. Radio je na tehnološkim postupcima briketiranja i peletiranja bio-mase sa ispitivanjima opreme i alata za određene tehnološke postupke iz ove oblasti. U periodu 1986-1998. god. pustio je u pogon 50-tak linija briketiranja u zemlji i inostranstvu. u periodu od 1994-1998. god. je učestvovao na nekoliko savetovanja iz oblasti obnovljivih izvora energije sa radovima na temu: "ISKORIŠĆAVANjE BIO-MASE U NEKOLIKO PRAVACA, ENERGETICI, HRANA ZA ŽIVOTINjE I DIVLjAČ I KAO I PROIZVODNjA ORGANSKOG ĐUBRIVO". U periodu od 1999-2005. Godine ostvario je 3 svetska patenta od kojih je patent „POSTUPAK DOBIJANjA ENERGETSKIH BRIKETA I PELETA OD SVEŽE BIO MASE“ dobio najveće priznanje GRAND PRI u Briselu, kao i priznanje „STVARAOC GODINE“ (1999.) 2001. Godine je proglašen u Briselu za POČASNOG VITEZA koje dobija izumitelj koji 3 godine za redom postiže visoke rezultate na međunarodnom sajmu pronalazača „EUREKA“. Učestvovao i držao predavanja na sajmovima za čistu energiju, Ženeva 2000., Moskva 2001. Učestvovao na savetovanjima za obnovljive izvore energije: Novi Sad – 205, 2007, 2009, 2011. Uzeo učešće i na međunarodnim savetovanjima iz oblasti obnovljivih izvora energije: Italija, Mađarska, Crna Gora, Rumunija. 2010, 2011, 2012. je učestvovao u izradi nekoliko značajnih projekata iz oblasti obnovljivih energenata: Pogon za peletiranje u BiH, Master plan „Nacionalni park Fruška Gora“ i projekat „Primena bio mase u građevinarstvu“. 2014-2016 .učestvovao na međunarodnom projektu u Rumuniji i njegove realizacije ,SADNJA I PROIZVODNJA ENERGETSKE VRBE TE PRIMENA BIOMASE U PROIZVODNjI TOPLOTE I STRUJE SNAGE 9 MW, PROJEKTOVANJE KOTLOVSKIH JEDINICA NA BIOMASU U STAKLENICIMA SNAGE 4 I 6 MW. 2016-2018. uspešna testiranja novog sredstva protiv suše poljoprivrednih biljaka, na njivama Instituta zemun polje i na njivama pojedinih poljoprivrednika. Od 2016. obavljam poslove Predsednika Srpske akademije izumitelja i naučnika Beograd-Zemun.

Nenad Pagonis se bavi profesionalno kik boksom, gde je desetostruki šampion sveta i profesionalni bokser, u kom je karijeru započeo sa svim pobedama. Trenutno je najuspešniji kik-bokser svih vremena u Srbiji. Nenad je do sada bio deset puta prvak sveta i više puta prvak Evrope, dobitnik je desetina prestižnih nagrada kao najuspešniji sportista poslednjih 10 godina u Srbiji. Osnivač Sportskog kluba “Pagonis tim” u Novom Sadu

Vukašin Grozdanović je vršnjački edukator i posle 18 godina bavljenja aktivizmom, volonterizmom, humanitarnim radom, omladinskim radom i omladinskom politikom, ovo mu je omiljena uloga. Direktan kontakt sa mladima, vršnjacima, razgovor o važnim temama, rad na informisanju a sa ciljem promene stava, razgovor o potrebama i načinima kako da se nešto promeni a onda menjanje i unapređivanje zajednice su upravo bili elementi koji su ga motivisali da bude aktivniji i koji ga pokreću i dan danas. To je i jedan od razloga zašto posle dugogodišnjeg rada na nacionalnom, regionalnom, evropskom i svetskom nivou, danas radi na lokalu, u lokalnoj zajednici, sa lokalnim akterima i dirketno sa mladima. Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019 svojim programom i aktivnostima pokazaće kako lokalne zajednice kada uključe mlade u procese donošenja odluka i u partnerstvu mogu da naprave značajan iskorak u poboljšanju života mladih ali dobrobiti čitave zajednice.

Vladimir Batez je rođen 1969. godine u Novom Sadu. Završio je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, kao i Višu školu za trenere i menadžere u sportu, takođe u Novom Sadu. Kao profesionalni igrač nastupao je za odbojkaške klubove „Crvena Zvezda“ i „Vojvodina“. Svoju dalju igračku karijeru nastavio je sjajnim rezultatima u klubovima u Italiji, gde je igrao punih 10 godina, kao i u Belgiji i na Kipru. Kao član reprezentacije, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama održanim u Atlanti (1996), srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji (1997), srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu (1998), bronzanu na Evropskom prvenstvu u Austriji (1999), a 2000. godine zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Sidneju. Nosilac je Ordena Nemanje prvog stepena, za zasluge u predstavljanju države i njenih građana, i dobitnik je nacionalnog priznanja u sportu. U periodu od 2013. do 2016. godine, obavljao je funkciju generalnog sekretara u Sportskom savezu Srbije. Govori engleski i italijanski jezik. Oženjen je i ima troje dece.

Vesna Farkaš rođena je u Somboru 1966. Svoja prva medijska iskustva sticala na legendarnom ''In radiju'' od 1997-2009.Na tom mediju radila mnoge autorske emisije,od kojih je njoj najdraža ''Kofein&Tein''. 2010 pocinje da radi na RTV Panoniji, gde je jedno vreme bila i zamenik gl. i odgovornog urednika. Za 7 godina provedenih na ovoj Tv stanici u atorskoj emisiji ''Ćaskanje'' ugostila je više od 400 veoma važnih i značajnih ''figura'' iz sveta umetnosti u njenom najširem obliku. Od 2017 ponovo se vraća svojoj ''prvoj ljubavi'', radiju i u nezavisnoj produkciji za Radio Novi Sad uređuje rubriku pod imenom ''Kultivator''.Pasionirana ljubiteljka pisane reči, umetnčke muzike i to starih majstora, ali joj ni elektronska muzika nije upošte mrska. Uvek se rado odaziva na sve manifestacije humanitarnog karaktera, nepopravljiva naivčina i neko ko zaista veruje u ljude.

Ištvan Pastor rođen je 20. avgusta 1956. godine u Novom Kneževcu. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je 1981. godine. Radio je u Fabrici „Sigma” u Subotici i bio direktor Instituta za informatiku pri Ekonomskom fakultetu u Subotici. Od 1995. godine član je SVM-a, od 1997. godine – član predsedništva SVM-a zadužen za privredna pitanja, a od 2007. godine – predsednik SVM-a. Od 1996. do 2004. godine bio je pokrajinski poslanik, a od 1996. do 2000. godine – poslanik u saveznom parlamentu. Od 2000. do 2004. bio je potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine i ujedno i pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća. Od 2004. do 2008. godine bio je pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća, a od 2008. godine – potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu. Od 2012. do 2016. godine bio je predsednik Skupštine AP Vojvodine. Pored mađarskog i srpskog jezika, govori i engleski jezik. Oženjen je, otac dvoje dece.

Ivan Đoković je rođen 1981. godine u Beogradu. Maturirao je u XIV Beogradskoj gimnaziji. Fakultetsku diplomu stiče na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru za međunarodno pravo i međunarodne odnose. U toku 2005. godine, obavlja funkciju asistenta Generalnog sekretara Komore italijansko, srpsko, crnogorskih privrednika. Od 2006. do 2008. godine, pripravnik je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu. Od 2009. do 2010. godine, advokatski je pripravnik u Advokatskoj kancelariji advokata Predraga M. Kilibarde u Beogradu. Nakon položenog Pravosudnog ispita, obavljao je funkciju sekretara banke ,,UNIVERZAL BANKA AD” iz Beograda, u periodu od 2010. do 2013. godine. Bio je zaposlen kao specijalista za pravne poslove u kompaniji ,,South Stream d.o.o.” iz Novog Sada, od 2013. do 2016. godine. Godine 2016. dolazi na čelo Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ujedno i kao potpredsednik Pokrajinske vlade. Član je Nadzornog odbora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a bio je i član Saveta Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Na Vojnoj Akademiji u Beogradu, u Školi za rezervne oficire, stekao je čin potporučnika Vojske Srbije u rezervi - rod Pešadija. Sekretar je Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vojvodini. Predsedavajući je Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta.

Dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Vuk Radojević je rođen 1978. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Bečeju. Zvanje diplomiranog inžinjera poljoprivrede agroekonomskog smera stekao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 2002. godine, na kome je i magistrirao 2007. godine, sa tezom „Izvozne mogućnosti agroindustrijskih proizvoda iz naše zemlje na tržište Evropske unije“, a 2018. godine doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu , sa odbranom doktorske disertacije pod nazivom „Istraživanje tržišta organskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Republici Srbiji“. Član je više stručnih udruženja: Evropske asocijacije agrarnih ekonomista, Društva agrarnih ekonomista Srbije, član je Izvršnog odbora NALED-a od 2015. godine. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Govori engleski jezik. Oženjen je i ima dvoje dece.

Predrag Mihajlović, Predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke a.d. Novi Sad Predrag Mihajlović (1970) je predsednik Izvršnog odbora/CEO Vojvođanske banke a.d. Novi Sad. Na ovu poziciju imenovan je decembra 2017. godine, nakon preuzimanja Banke od strane OTP Grupe. Prethodno je bio predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija a.d. Novi Sad. Tokom svoje bogate profesionalne karijere g. Mihajlović je u različitim bankama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, obavljao funkciju predsednika Izvršnog odbora i bio na drugim rukovodećim pozicijama. Sa preko dvadeset godina iskustva u bankarskoj industriji, poseduje stručnost u oblasti metode racionalnog realizovanja (lean method), operativnog i strateškog planiranja, upravljanja promenama, organskog rasta poslovanja itd. Gospodin Mihajlović poseduje iskustvo u poslovanju sa privredom i stanovništvom i u razvoju novih proizvoda. Neki od ključnih projekata na kojima je uspešno radio su preoblikovanje poslovne strategije, optimizacija proizvoda i troškova, implementacija novih tehnologija kao instrumenta za podršku digitalnim procesima, upravljanje talentima itd. Oktobra 2018. godine imenovan je za predsednika Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije, a nedavno je imenovan i za potpredsednika Foruma za odgovorno poslovanje Srbije. Gospodin Mihajlović je u dva mandata bio guverner Američke privredne komore, kao i predsednik Upravnog odbora NALED-a (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj), takođe u dva mandata. Gospodin Mihajlović je uvek težio unapređenju svojih profesionalnih veština i znanja kroz kurseve i razvoj u poznatim finansijskim institucijama poput Citibank, JP Morgan i Deutsche Bank. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Univerzitet u Novom Sadu, Departman za finansije i računovodstvo, a postdiplomske studije je završio u Grenoble École de Management, Francuska, sa zvanjem doktora poslovne administracije.

Boško Vučurević, Predsednik Privredne komore Vojvodine. Diplomirani je ekonomista, iza sebe ima 30 godina iskustva u oblasti spoljne trgovine u naftnoj industriji u domaćem i inostranom okruženju. Najveći deo svoje dosadašnje karijere proveo je na izvršnim menadžerskim pozicijama u naftnoj industriji – NIS-Gazprom Neft, EuroPetrol, NS Oil Energy, Glorys Finance Corporation, HR Progress, Naftachem d.o.o. Poziciju predsednika Privredne komore Vojvodine preuzima u januaru 2017. godine. Svojom pokretačkom energijom, dobrom organizacijom, timskim duhom i marljivošću, značajno je proširio krug partnera Privredne komore Vojvodine. Pune 22 godine zamenik je predsednika Plivačkog kluba Vojvodina u Novom Sadu. Dobitnik je nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za najboljeg menadžera.

Saša Pavlov rođen je 02. septembra 1973. godine u Pančevu. Na Višoj školi unutrašnjih poslova u Zemunu stekao je zvanje – Pravnik. Od avgusta 2010. godine je generalni direktor „HIP Petrohemija“ Pančevo. Bio je zamenik predsednika upravnog odbora „HIP Petrohemija“ kao i savetnik generalnog direktora ovog preduzeća. Ranije je radio u Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS – resor državne bezbednosti Beograd, kao operativni radnik i rukovodilac, na obaveštajno-bezbednosnim poslovima. Govori engleski jezik. Oženjen, otac dvoje dece.

Čedomir Janjić rođen je 1972. godine, po struci je diplomirani ekonomista. Bio je odbornik Skupštine opštine Zrenjanin, potom Skupštine grada Zrenjanina u dva saziva, a u periodu novembar 2006. - maj 2008. godine član Privremenog organa opštine Zrenjanin. Od jula 2012. do juna 2014. godine nalazio se na funkciji zamenika gradonačelnika. Predsednik je Crkvene opštine Klek. Oženjen, otac dva sina. Za gradonačelnika Zrenjanina prvi put je izabran 12. juna 2014. godine, a potom i 24. maja 2016. godine. Tokom njegovog dosadašnjeg mandata realizovano je u Zrenjaninu više kapitalnih investicija u oblasti komunalne infrastrukture: završena je druga faza rekonstrukcije pešačke zone u Zrenjaninu - Trg slobode, izgrađeno je postrojenje za prečišćavanje vode za piće, rekonstruisano više gradskih ulica s velikom frekvencijom saobraćaja, revitalizovano ili izgrađeno novih više od 30 kilometara biciklističkih staza... Grad Zrenjanin danas je jedan od najatraktivnijih gradova za investiranje u Srbiji, a u 2018. godini zabeležio je najveći procentualni porast zaposlenosti u odnosu na sve sredine u našoj zemlji. U protekle dve godine otvoreno je više od 4.500 novih radnih mesta. Krajem prethodne godine u industrijskoj zoni “Jugoistok” otvoreni su pogoni južnokorejske kompanije “Eseks”, a na proleće predstoji početak realizacije najveće privredne investicije ikada u Zrenjaninu i jedne od najvećih direktnih stranih investicija u Srbiji, vredne skoro milijardu dolara - izgradnja pogona za proizvodnju pneumatika kineske kompanije “Linglong Tajr”. Uporedo s tom investicijom, pripremaju se i projekti izgradnje auto-puta od Zrenjanina do Beograda, odnosno brzog puta sa četiri trake do Novog Sada, a sledi i nastavak izgradnje tranzitnog puta oko Zrenjanina, uključujući na njegovoj trasi i novi most preko reke Begej. Tokom mandata gradonačelnika Janjića, Slobodna zona Zrenjanin proglašena je za najbolju u Evropi po podsticajima za investitore (2014. godine), a iste godine Zrenjanin je svrstan među deset evropskih gradova i regiona budućnosti - TOP 10, u šest ocenjivanih kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima, na osnovu ocena prestižnog časopisa “Financial Times” i istraživanja koje je sproveo FDI Intelligence, najveći centar za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu. Prošle godine, Zrenjanin je uvršten među top 10 evropskih gradova za investiranje.

Pavle Markov je rođen u Novom Sadu 1973. godine. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Kikindi. Dipolomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i ujedno završio Beogradsku otvorenu školu. Od 2000. godine se bavi advokaturom. Od 2004. godine do 2008. godine obavljao funkciju načelnika Gradske uprave grada Kikinde, a od 2012. godine je na funkciji narodnog poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije. Kao član Sportskog društva Crvena Zvezda iz Beograda nastupao u reprezentativnom dresu Savezne Republike Jugoslavije u atletici i bobu dvosedu. Gradonačelnik je u drugom mandatu. Govori engleski jezik. Oženjen, otac sina Nikole.

Aleksandra Popović, tv reporterka i autorka emisija "Sučeljavanje" i "Grad i mi", na Radio televiziji Vojvodine. Godinama prati politička dešavanja u Vojvodini, izveštava sa najvažnijih događaja, istaražuje društveno/političke fenomene. U tv emisijama, koje kao autorka potpisuje, traži odgovore na sva pitanja od kojih zavisi normalnost našeg života.

Vladimir Galić - Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Obrazovanje: Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Novi Sad, Srbija, 28. mart 1998. godine, zvanje: diplomirani pravnik, položen pravosudni ispit 2001. godine Gimnazija , Kikinda, Srbija Radno iskustvo: jun 2012 – jun 2016, SKUPŠTINA APV – poslanik maj 2007. – na dalje, ADVOKATSKA KANCELARIJA VLADIMIR GALIĆ, advokat maj 2007. – februar 2008, VLADA REPUBLIKE SRBIJE, Savetnik predsednika Vlade Republike Srbije oktobar 2006. – maj 2007, AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU REPUBLIKE SRBIJE, Direktor Agencije za privatizaciju, decembar 2005. – oktobar 2006, VLADA REPUBLIKE SRBIJE, Savetnik predsednika Vlade Republike Srbije jun 2004. – oktobar 2005, MINISTARSTVO ZA DRŽAVNU UPRAVU I LOKALNU SAMOUPRAVU, VLADA REPUBLIKE SRBIJE, Pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu jun 2004. – septembar 2006, VOJVOĐANSKA BANKA A.D. Novi Sad, Predsednik Upravnog odbora decembar 2001. – oktobra 2006, ADVOKATSKA KANCELARIJA VLADIMIR GALIĆ, Novi Sad, Srbija, Advokat 24. april 1998. – 24. april 2001, ADVOKATSKA KANCELARIJA JOVAN PERVAZ, Novi Sad, Srbija, Pripravnik Stručno usavršavanje i posebne oblasti znanja – Odgovoran za realizaciju sledećih projekata: Program podrške opštinama Istočne Srbije (Evropska agencija za rekonstrukciju); Program podrške Vladi Republike Srbije u ostvarivanju programa demokratskih reformi (Vlada Kraljevine Norveške); Jačanje kapaciteta za upravljanje reformom državne uprave (Vlada Velike Britanije – DFID); Razvoj modernog upravljanja ljudskim resursima u državnoj upravi Republike Srbije (Vlada Kraljevine Švedske – SIDA); Jačanje administrativnih kapaciteta Republike Srbije (Vlada Republike Francuske); Jačanje kapaciteta Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu (EAR); Podrška Međusektorskoj radnoj grupi za koordinaciju humanitarne i razvojne pomoći (ISDAKON). Kao konsultant OEBS – a učestvovao u izradi: Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji RS; Zakona o finansiranju političkih stranaka. Učestvovao u izradi: Zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija Statuta AP Vojvodine

Aleksandar Simurdić (1991) has 8 years of working experience in civil society sector, working with media, adults, youth and other target groups in the fields of Euro-Atlantic Integration, HR management, education, regional cooperation, agriculture and rural development and project cycle management. Simurdić is since 2013 the Secretary General of the European Movement in Serbia, Novi Sad office (EMINS). During his three-year term, a number of projects were successfully implemented. He is in charge of the program of the Regional Youth Leadership Forum, which is co-organised by the European Movement in Serbia - Novi Sad office, the European Fund for the Balkans and the Belgrade Fund for Political Excellence. Simurdić is Member of the Serbian Civil Society in the framework of the ‘Berlin Process’, where EMINS was taking an active part to assist decision makers in their efforts to normalize and enhance regional cooperation, as well as to raise awareness about this process. Since 2015 Simurdić is Member of the Executive Board of the European Movement in Serbia and Team Europe expert for the European Youth Policy at The Delegation of the EU to the Republic of Serbia.

Branislava Jeftić rođena je 10. novembra 1969. godine Diplomirani pravnik. Završila Karlovačku gimnaziju – pravni smer u Sremskim Karlovcima. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Radni odnos zasnovala 1. jula 1994. godine u Gradskoj upravi Grada Novog Sada. Izradila brojne normativne akte i odluke Skupštine Grada Novog Sada. Od 2001. do 2006. kao sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, rukovodila i koordinirala radom Odeljenja za zauzeće javnih površina, Odeljenja za građevinsko zemljište, Odeljenja za ekonomiku i razvoj i komunalnu potrošnju i koordinirala radom javnih i javno komunalnih preduzeća. Od jula 2008. godine pomoćnik ministra u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava. Član Komisije za praćenje bezviznog režima putovanja sa Evropskom Unijom, Sekretar Međuvladine mešovite komisije između Republike Srbije i Rumunije za nacionalne manjine i završila Ecole Nationale D’Administration-Pariz. 9. maja 2011. imenovana za pomoćnika Gradonačelnika grada Novog Sada 1. avgusta 2012. godine - Pomoćnik načelnika Gradske uprave za propise Grada Novog Sada. Od 2016. poslanica u Skupštini AP Vojvodine, predsednica Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, član Odbora za propise AP Vojvodine, predsednica Zelene parlamentarne grupe u Skupštini AP Vojvodine i čnanica Izvršnog odbora Ženske parlamentarne mreže. Jedna od osnivača Zelene stranke. Na izbornoj skupštini Zelene stranke, 31. januara 2015. godine, izabrana za potpredsednicu Zelene stranke, a od 4. jula 2018. godine zamenica Predsednika Zelene stranke.

Prof. dr Bogdan Kuzmanović, rođen je 11.01.1964. godine u Kovilju. Osnovne i magistarske studije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Magistarski rad je odbranio 1997. godine na istom fakultetu. Doktorirao je 2005. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je profesor iz oblasti organizacije i upravljanje rizicima, na osnovnim, master i doktorskim studijama. Poseduje bogato iskustvo u privredi. Više od 20 godina radio je u kompaniji DDOR Novi Sad ADO gde je bio na mestu direktora osiguranja imovine, transporta i poljoprivrede. Bio je na poslovima generalnog direktora u periodu kada je kompanija DDOR Novi Sad imala najdinamičniji rast i najbolje rezultate u svojoj istoriji. Bio je predsednik Upravnog odbora DDOR Banke, Metals banke ad Novi Sad, Preduzeća za puteve “Novi Sad”. Pored rada na fakultetu angažovan je u preduzeću Transnafta na poslovima direktora finansijsko ekonomske funkcije. Vlada Republike Srbije imenovala ga je na mesto predsednika Upravnog odbora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada gde se nalazi od septembra 2016. godine. Član je Nadzornog odbora poljoprivrednog preduzeća Pionir iz Srbobrana. Jedan je od osnivača i član prvog upravnog odbora „Srpske asocijacije menadžera“ osnovane u Beogradu, novembra 2006. godine, bio je član Upravnog odbora Privrdne komore Vojvodine, skupštine Regionalne privredne komore Novi Sad, član je predsedništva Saveza ekonomista Vojvodine, potpredsednik je Predsedništva Senata privrede Srbije, dugogodišnji član UO Vaterpolo saveza Srbije (2004.-2014.), član UO Sportskog društva Crvena Zvezda (2006.-2010.). Autor i koautor je tri udžbenika, dve monografije i više od 50 radova iz oblasti organizacije, menadžmenta i upravljanja rizicima od kojih je veliki broj na SCI listi. Oženjen je, ima troje dece, živi i radi u Novom Sadu.

Dan Fracile, rođen 4.5.1984. u Novom Sadu. Diplomirani je master - menadžer organizacionih nauka pošto je studije na Fakuteltu organizacionih nauka u Beogradu završio 2007. Sportskim novinarstvom bavi se od svoje 16-e godine pošto je još kao srednjoškolac bio angažovan kao sportski novinar-komentator na RTV "Sveti Sava" iz Kaća, a bio je i dugogodišnji dopisnik "SOS Kanala" iz Novog Sada. Takođe je u toku studija bio voditelj i autor sportske emisije "Start" na RTV "Jesenjin", a bio je angažovan i na RTV "Kanal 9". Prvo zaposlenje na stalnim poslovima je po okončanju osnovnih studija 2006. godine i to kao najmlađi novinar sportske redakcije RTV-a u istoriji pokrajinskog Javnog medijskog servisa sa nepune 23. godine. Trenutno je novinar sportske redakcije na srpskom jeziku, prvog programa Radija, Radio-televizije Vojvodine. Ujedno je i predsednik Upravnog odbora u stonoteniskom klubu "Novi Sad", kao i potparol u rukometnom klubu Vojvodina. Honorarno je zaposlen u digiralnoj agenciji "InDigital" iz Novog Sada na poslovima copywritera i social media managera.

Dr. Oana-Cristina POPA presented the accreditation letters to the President of the Republic of Serbia on September 8th, 2016. Prior to this position she was Ambassador of Romania to the Republic of Croatia (2005-2009). Her diplomatic career included deputy head of mission to the Embassy of Romania to Croatia (2003-2004), head of the North America division in the Romanian Ministry of Foreign Affairs and adviser to the Minister of Foreign Affairs on Euro-Atlantic affairs (2002-2003). Before joining the Romanian Foreign Service in 2002, Dr. Popa was Executive Director of the Fulbright Commission for educational exchanges between the United States of America and Romania (1998-2002). In addition to the diplomatic career, Dr. Popa has a rich activity in the academic and non-governmental fields. In the past 5 years she has been teaching course of International Affairs and European Integration at the “Babes-Bolyai” University of Cluj and the Western University of Timisoara. She is the recipient of two NATO fellowships (1997 and 2001) and was a post-doctoral fellow of the Romanian Academy in the field of European Social Sciences (2011-2012). She has published a significant number of research papers and articles, as well as delivered lectures at numerous conferences in Romania and abroad on the topic of Euro-Atlantic integration, regional cooperation in Southeast Europe and international security. Dr. Popa holds a Ph.D in History and International Relations (2001) and a BA in Psychology and Education (1994), both from the “Babes-Bolyai” University of Cluj, as well as an MA in International Peace Studies at the University of Notre Dame, US (1996). In 2007 she received a certificate in Executive Education from the Kennedy School of Government at Harvard University, US. She has been involved in a number of civil rights campaigns, most importantly the one dedicated to the fight against domestic violence, both in Romania and abroad. Dr. Popa is born in Cluj Napoca, Romania, is married and has a son.

Gordan Bakota - veleposlanik diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1991. Nakon stažiranja u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, zapošljava se u Ministarstvu vanjskih poslova i ostaje kao karijerni diplomat. Prije dolaska na Republiku Srbiju obavljao je dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Austriji, kao i u Republici Turskoj i u Kazahstanu, Azerbajdžanu, Turkmnenistanu, Uzbekistanu i Afganistanu. Tijekom karijere obavljao je dužnosti državnog tajnika, pomoćnika ministra i političkog direktora u MVEP, kao i niz dužnosti u Švicarskoj Konfederaciji, Republici Srbiji i SAD. Obrazovao se na studiju Georgetown University, Washington. Govori engleski i njemački jezik. Oženjen i ima dvoje djece.

Tomas Kušta, Ambasador Češke u Srbiji. Obrazovanje: 1987 – 1992. Poljoprivredni univerzitet u Brnu, Fakultet za poslovanje i ekonomiju 2005 – 2007. Diplomatska akademija Radno iskustvo: 1990. Wiese & Sons – Embryotransfer, Ajova, SAD, administrativni radnik (studijski boravak) 1991. Asocijacija industrijalaca Sijena, Italija, referent odeljenja izvoza (AIESEC) 1992 – 1993. Gabel Enterprises Zlín s.r.o – proizvodnja skijaških štapova, zastupnik 1994 – 2014. Ministarstvo spoljnih poslova Republike Češke: • - Diplomatski protokol, stručni referent (1994.) • - Ambasada Republike Češke u Rimu, šef Trgovinsko-ekonomskog odeljenja (1995-1999) • - Odeljenje za koordinaciju odnosa sa EU, MSP Republike Češke, šef Odeljenja trgovinske i poljoprivredne politike EU (1999) • - Stalna misija Republike Češke pri EU u Briselu, šef Odeljenja trgovinske i poljoprivredne politike EU (2000) • - Ambasada Republike Češke u Rimu, šef Trgovinsko-ekonomskog odeljenja (2001-2005) • - Odeljenje trgovinske i poljoprivredne politike EU, MSP Republike Češke, zamenik načelnika odeljenja (2006) • - Sekretarijat za pripremu predsedavanja Republike Češke u Savetu EU, MSP Republike Češke, direktor (2007) • - Ambasada Republike Češke u Zagrebu, šef Trgovinsko-ekonomskog odeljenja (2008-2012) • - Odeljenje za bilateralne ekonomske odnose i podršku izvoza, MSP Republike Češke, načelnik (01.09.2012 – 2014) 2014 – 2018. Ministarstvo odbrane Republike Češke, pomoćnik ministra i rukovodilac Odeljenja za industrijsku saradnju i upravljanje organizacijom od 2018. god. ambasador Republike Češke u Republici Srbiji Kratkoročne misije: 1994. posmatrač UN na prvim demokratskih izborima u Južnoafričkoj Republici 2002. oficir za vezu generalnog sekretara NATO-a Džordža Robertsona tokom Samita NATO-a u Pragu Znanje jezika: engleski, italijanski, srpskohrvatski Interesovanja: porodica, kultura, sport (skijanje, biciklizam, ronjenje) Lični podaci: rođen u Brnu 1969. godine, oženjen, četvoro dece

Dušan Bajatović je rođen 29. novembra 1967. godine u Ravnom Selu, Opština Vrbas. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu a posle 9 i 10 razreda upisuje i završava srednju elektrotehničku školu. Po obrazovanju je inženjer elektrotehnike i diplomirani ekonomista. Više puta biran na dužnosti u državnim organima: poslanik i šef odborničke grupe u Skupštini državne zajednice Srbija i Crna Gora, Narodne Skupštine Republike Srbije, kao i u Skupštini AP Vojvodine. Takođe, Bajatović je bio i potpredsednik Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine, član Izvršnog odbora regionalne Privredne Komore u Novom Sadu kao i generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije i član Saveta univerziteta. Više godina je bio član Upravnog odbora Elektrovojvodine a u njegovoj radnoj biografiji stoji i to da je bio osnivač, vlasnik i direktor Televizije Most. Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 23. Oktobra 2009 godine, imenovala je za generalnog direktora Javnog preduzeća Srbijagas. Dušan Bajatović je kao generalni direktor JP Srbijagas odgovoran za sprovođenje Međudržavnog sporazuma u oblasti nafte i gasa potpisanog sa Ruskom Federacijom. Dušan Bajatović pored funkcije generalnog direktora JP Srbijagas po funkciji obavlja i sledeće dužnosti: Predsednik Nadzornog odbora PSG Banatski Dvor, Predsednik Nadzornog odbora osiguravajuće kuće Sogaz, Zamenik predsednika Nadzornog odbora Jugorosgaz, Zamenik Predsednika Upravnog odbora kompanije South Stream Serbia AG Zug kao i ko direktor u kompaniji Južni tok d.o.o. Novi Sad. Pored ovih aktivnosti Dušan Bajatović je poslanik u Parlamentu Republike Srbije, Predsednik odbora za odbranu i unutrašnje poslove kao i član Parlamentarne Skupštine NATO-a. Član je više domaćih i međunarodnih organizacija od kojih je najznačajnija članstvo u Evropskom poslovnom kongresu kao člana predsedavajućeg komiteta. Dobitnik je više nagrada za najboljeg privrednika u 2010 godini, zlatna plaketa za vizionara godine, najhumaniji čovek Srbije kao i zlatni svetionik – marketinški podvig godine. Od strane Radio Televizije Srbije i emisije Kvadratura Kruga nagrađen je za plemenitost. Predsednik je sportskog društva Vojvodina u Novom Sadu. Svoja primanja po osnovu članstva u Upravnim odborima donira u humanitarne svrhe. Tečno govori govori ruski jezik i služi se engleskim jezikom.

Borislav Despotović, rođen 5. decembra 1980. u Kikindi Novinar i urednik Vojvođanskog dnevnika u Informativnom programu Radio-televizije Vojvodine. Saradnik i voditelj TV emisije Biznis monitor koja se bavi istražvanjem poslovanja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća. U svojoj novinarskoj karijeri, a naročito u poslednjih pet godina, realizovao više stotina tematskih rubrika i intervjua o ekonomiji i privredi, sa najistaknutijim sagovornicima iz Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine, brojnih državnih institucija, privrednih asocijacija, sa predstavnicima bankarskog i akademskog sektora, kao i nevladinih organizacija. Dobitnik specijalnog priznanja Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za doprinos kvalitetnom izveštavanju o ekonomskim reformama za 2016. godinu.

Vidosava Enderić, direktorka Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine Vidosava Enderić rođena je 11.05.1979. godine u Novom Sadu. Nakon završene osnovne i srednje škole u Novom Sadu, nastavila je školovanje na Ekonomskom fakultetu u Subotici, na kom je diplomirala 2003. godine. Odmah po završetku studija gradila je karijeru u bankarskom sektoru, koju je započela u Nacionalnoj štedionici banka ad Beograd, nastavila na radnom mestu: Direktor ekspoziture u EUROBANK EFG Štedionica Beograd, nakon čega je obavljala poslove Menadžera ekspoziture u Societe Generale banci Srbija. Tokom 2015. godine dobila je priznanje za najuspešnijeg Menadžera ekspoziture u Societe general banci. U cilju usavršavanja stekla je dodatna znanja iz oblasti: Upravljanje finsijskim rizikom, u organizaciji Portland State University, USA i Ekonomskog fakulteta u Subotici, u oblasti Kontrole kvaliteta, u organizaciji Trening Centar National Bank of Greece S.A.Atina i iz drugih oblasti. Od oktobra 2016. godine rukovodi radom Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine. Efikasna organizacija rada i poslova Fonda, upravljanje projektnim aktivnostima, kao i predstavljanje AP Vojvodine evropskim parterima, putem Predstavništva Vojvodine u Briselu, su u fokusu njenog trenutnog angažovanja. Njen doprinos razvoju privrede i građana na teritoriji Vojvodine, ogleda se kroz povećanje broja evropskih projekata koji se implementiraju na teritoriji pokrajine, kao i značajnim finansijskim doprinosom koji je obezbeđen iz sredstava Evropske unije. Unapređem Specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“, koji je namenjen podizanju pokrajinskih institucionalnih kapaciteta, doprinosi regionalnom razvoju kroz veću apsorpciju finansijskih sredstava iz evropskih fondova, i na taj način podizanju kvaliteta života u Vojvodini. Za postignute rezultate, kreativnu viziju i energiju uloženu u razvoj Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, kao i projekte za unapređenje poslovnog okruženja u Novom Sadu i Pokrajini, dodeljena joj je nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“. Govori engleski jezik.

Jožef Klem, zamenik generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine. Rođen je 28. 02. 1954. godine u Skorenovcu (opština Kovin). Osnovnu i srednju školu završio je u Zrenjaninu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za mađarski jezik i književnost. Na Fakultetu za evropske pravno-političke studije je stekao zvanje Master politikolog. Završio je trosemestralno stručno usavršavanje u organizaciji „Danish School of Journalism“ i Novosadske novinarske škole za medijskog trenera. Od 2002. do 2012 rukovodio je Novinarskom školom na mađarskom jeziku „Pro Media“. Trinaest godina je bio saradnik BBC-a, a šest godina stručni konsultant generalnog direktora Javnog medijskog servisa Mađarske. Bio je učesnik, predavač ili organizator više od dvadeset seminara i stručnih skupova o novinarstvu u Srbiji, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Sloveniji. U Radio-televiziji Novi Sad odnosno Radio-televizije Vojvodine je zaposlen od 1977. godine kao novinar, urednik, glavni i odgovorni urednik programa na mađarskom jeziku, direktor radija, pomoćnik direktora programa za informativni program RTV i od 2016. godine kao zamenik generalnog direktora JMU – RTV. Autor je zbirke haiku poezije „Devetdeset devet“ i koautor knjige „Učimo mađarski 3.“ Za svoj dosadašnji rad je odlikovan Ordenom Zlatnog krsta za zasluge Republike Mađarske za razvoj manjinskog informisanja u Srbiji kao i nagradom „Sloboda štampe“ od istoimene fondacije Vlade Republike Mađarske.

Vesna Burojević rođena je 1963. godine u Šidu. Diplomirala na Odeljenju za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlena u Galeriji slika „Sava Šumanović“ u Šidu od 2005. godine. Obavlja funkciju direktora Galerije. Autor više tematskih izložbi u Galeriji, pratećih kataloga , studija i tekstova o stvaralaštvu Save Šumanovića.

Dragana Milošević, Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević rođena je 15. marta 1983. godine u Beogradu. Po obrazovanju je diplomirani muzičar - violinista. Osnovnu školu „Prva vojvođanska brigada“ i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ završila je u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Irine Javšili. Zaposlena je kao muzički izvođač - violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta. Stalna je članica Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Zrenjaninske filharmonije, Subotičkog simfonijskog orkestra, Zrenjaninskog kamernog orkestra i orkestra „Camerata Academica“ iz Novog Sada. Učestvovala je na brojnim takmičenjima, seminarima, koncertima i festivalima i ostvarila značajne rezultate u solističkim nastupima i kao član mnogobrojnih orkestara i kamernih ansambala. U političkoj karijeri bila je u dva mandata odbornica u Skupštini Grada Novog Sada i poslanica u dva mandata u Skupštini AP Vojvodine. Govori engleski jezik.

Mihail Mateski, Generalni Direktor i suvlasnik u preduzećima GREENTECH u Srbiji i Makedoniji. Oba preduzeća su tržišni lideri u reciklaži otpada od plastike, članice su GREEN GROUPe, največeg reciklera i prerađivača otpadne PET amabalaže u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa centralom u Bukureštu-Rumunija. Uža stručnost : upravljanje otpadom od pakovanja, reciklaža i prerada otpada od plastike, razvoj biznisa, menađment prodaje, međunarodna trgovina, upravljanje u proizvodnji i liderstvo. Radno iskustvo od 23 godine: 16 godina na poziciji Generalnog Direktora, 2 godine kao biznis konsultatnt i 5 godina u menađmentu prodaje. Osnivač i Predsednik Upravnog Odbora Srpske Asocijacije Reciklera Ambalažnog Otpada, osnivač Makedonske Asocijacije za Upravljanje Otpadom, član Kanadsko-Srpske Biznis Asocijacije-CANSEE, član radne grupe za reciklažu i smanjenje otpada u okviru Svetske Asocijacije za Upravljanje Otpadom –ISWA. Magister Mašinstva sa Univerziteta Sv. Kiril i Metodij-Skoplje, pohađjač prestižne škole za menađment Kellogg u okviru Univerziteta Northwestern-Chicago,USA.

Nataša Pavlović, rođena 1978. godine u Zrenjaninu, osnovne studije završava u Novom Sadu, na Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za geografiju, turizma i hotelijerstvo. Studije nastavlja na Ekonomskom fakultetu u Subotici, gde je magistrirala 2010. godine, potom doktorira 2015. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za geografiju, turizma i hotelijerstvo na temu „Primena koncepta marketinga totalnog odnosa u poslovanju mikro, malih i srednjih turističkih preduzeća u Vojvodini“. Od samog osnivanja, tačnije od 2003. godine zaposlena je u Turističkoj organizaciji Vojvodine, da bi od sredine 2016. godine bila imenovana kao direktor te organizacije. Takođe, redovan je profesor strukovnih studija na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu. Tokom svog školovanja, ali i poslovnog angažmana istraživala je i posebno se zalagala za unapređenje preduzetništva u turizmu. Bila je angažovana na više projekata, kako domaćih tako i stranih, kao istraživač ili kao ekspert iz oblasti turizma i time stekla vredna iskustva u projektnom menadžmentu i menadžmentu destinacije.

Goran Čabradi je rođen 1968. godine u Novom Sadu. Diplomirao na građevinskom fakultetu. Magistar zaštite životne sredine koji se ceo profesionalni vek bavi problemima upravljanja komunalnim otpadom. Jedan od vodećih eksperata u ovoj oblasti. Predsednik Nacionalne asocijacije čistoća Srbije. 2015. godine zajedno sa brojnim saradnicima i razočaranim odborima drugih zelenih partija, odlučio se na formiranje nove autentične Zelene stranke koja će iskreno promovisati zelene vrednosti u društvu. Politika ga zanima samo kao način menjanja društva nabolje i smatra da zelene politike imaju svoje mesto i u Srbiji, a da naše društvo zaslužuje mnogo više i da se za to vredi boriti. Veruje da Srbija treba da bude savremena, sistemski uređena, ekonomski, informatički, duhovno i kulturno bogata zemlja svih njenih građana, uvažavajući i poštujući kulturološke, verske, zavičajne i sve ostale razlike. Veruje da Zelena stranka može da doprinese da Srbija to i postane. Od 2016. godine narodni poslanik Narodne skupštine Republike Srbije, kao samostalni poslanik.

Nemanja Vučurević je rođen u Novom Sadu 20.04.1991. Prve hokejaške korake napravio sa 4 godine u matičnom klubu “HK Vojvodina” prošao vrlo uspešno kroz sve omladinske kategorije kako u klubu tako i u reprezentaciji do 18 i do 20 godina gde je bio kapiten više puta. Sa 16 godina postao standardan prvotimac “Vojvodina” i tu tranziciju iz mlađih kategorija u seniore vrlo brzo prilagodio i kao mlad igrač imao zapaženu ulogu u Seniorskom hokeju Srbije, pa i na internacionalnoj sceni , važno je pomenuti da je Srpska liga tada bila izuzetno kvalitetna te današnja situacija u hokeju stremi ka tome i na odličnom je putu. Zatim, naredne godine, sezone 2009/10 na insistiranje slovenačke legende hokeja Goražda Hitija koji je bio trener srpske reprezentacije do 20 godina prelazi u redove ljubljanske “Olimpije” koja je tada nastupala u prvoj austrijskoj ligu “EBEL” koja je u top 5 liga u Evropi. To je bio značajan i velik iskorak za dalju karijeru i to je praktično bio prelomni momenat u daljem razvijanju . Godine 2010/11 sledi povratak u Srbiju ali u redove beogradskog “Partizana” koji je vrtoglavo rastao i jačao. Posle pomenutih titula bilo je vreme za dalji iskorak u inostranstvo gde je igrao po godinu dana u Švedskoj za klub “Varberg” iz istoimenog grada, pa zatim za kanadski “Bracebridge” , slovenački “Maribor” te nemačke klubove u razdoblju od 2 godine , nemački “Hammer Eisbaren” i “Eispiraten Crimmitschau” uzgred te dve godine ističe kao najuspešnije u karijeri do sada. Posle Nemačke se vraća u Brograd gde je nastupao za novosnovani klub “Beograd” koji je bio debitant u osobito jakoj madjarskoj ligi “ MOL” gde je imao odličnu sezonu , ali nažalost klub nije opstao zbog niza nepopularnih razloga. Godina posle te je nastupao za Crvenu Zvezdu . Ove sezone se posle punih 10 godina vratio gde je zapravo sve i počelo u matični klub “HK Vojvodina” koji je nažalost pretrpeo velike krize i nedaće od 2009. sve do 2017 . Kada se pojavila ozbiljna organizacija i takmičenje u opet jakoj slovenačkoj ligi i na pravom je putu. Sto se tiče reprezentativne karijere, sa ponosom je punih 11 godina standardan prvotimac sa preko 60 zvaničnih nastupa i 10 medalja, što na svetskim prvenstvima, što na kvalifikacijama za zimske olimpijske igre. Pored hokejaške karijere, po obrazovanju je diplomirani ekonomista i govori engleski, ruski i slovenački jezik.