Društvena odgovornost

“Color Press Grupa” i “NURDOR” za dečiji osmeh: Uplaćen novac sakupljen na onlajn aukciji slika sa “Food Talk-a”!

Na žiro račun Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), pre nekoliko dana uplaćeno je 62 hiljade dinara, koje je “Color Press Grupa” prikupila tokom i nakon regionalne konferencije o hrani „Food Talk 2014“, gde je organizovana i slikarska kolonija humanitarnog karaktera.

Devet umetnika, među kojima i Tatjana Bandović, Radovan Jokić, Viktor Zupko, Janoš Mesaroš, Miodrag Ivanović, Miljan Vasiljević, Branka Janković Knežević i Senadin Paško Memišević, su ponudili svoja platna na onlajn aukciji na sajtu „Limundo“, sa simboličnom početnom cenom od 12 hiljada dinara, odnosno u protivvrednosti od 100 evra.

Prepoznavši rad i nesebično zalaganje NURDOR-a u pogledu zdravstveno-socijalne zaštite naših najmlađih stanovnika, kao jedno od neophodnih udruženja iz civilnog sektora koje afirmiše principe ljubavi, karitativnosti i brige za naše društvo, odnosno jednu od najugroženijih populacionih struktura u njemu-decu, “Color Press Grupa” je prikupljena sredstva ovom humanitarnom aukcionom akcijom, odlučilo da usmeri ovoga puta upravo ka NURDOR-u, a kako je istakla, volonterka dipl.ing. Joland Korora, članica Upravnog odbora i majka izlečenog deteta, ovakvi vidovi pomoći njihovom udruženju su vazda dobrodošli i potrebni:

Još jedna donacija nas je obradovala ovih dana jer smo zahvaljujući Color Press Grupi dobili novih 62 hiljade dinara. Generalno, empatija je ono što nam nedostaje, a nismo ni svesni koliko je malo potrebno da bismo se osećali bolje i da bismo nekome pomogli. Načini su razni – ponekad je dovoljan samo zagrljaj ili lepa reč, te najobičnije ćutanje, koje će tog trenutka zapravo, biti tako potrebna podrška. Materijalna podrška je takođe, uvek dobrodošla jer se mi kao udruženje svakodnevno trudimo da poboljšamo i pomognemo uslove lečenja naše dece, te sam u tom smislu sigurna, da će prikupljeni novac biti namenjen da se za trenutak vrati dečiji osmeh na lice naših mališana, koji se suočavaju sa svojom najvećom i najtežom bitkom, a to borba sa malignitetom, u istinu jeste. Neprijatelj je mnogo jak, ali zajedno, sa puno optimizma i sa podrškom kao što je ova Color Press Grupe i zajedno sa umetnicima koji su odvojili svoje vreme, svaka bitka je bar malo lakša“, kaže Korora.

Govoreći o daljim planovima i intencijama NURDOR-a, požrtvovana i puna entuzijazma, Joland Korora je naglasila da je od tzv. kapitalnih projekata pred udruženjem učešće u izgradnji novog odeljenja Pedijatrijske onkologije u Nišu, a predlog izmena Zakona o bolovanju u okviru sistema zdravstveno-socijalne zaštite iniciran upravo njihovim udruženjem ušao je u skupštinsku proceduru Republike Srbije:

Oko ove tematike se borimo godinama i izmena zakona je neophodna i preko potrebna budući da su do sada roditelji imali pravo na svega četiri meseca odsustva sa posla, a lečenje naše dece ne retko traje i do dve godine. Ovih dana uspeli smo da predamo naš predlog izmena Zakona o bolovanju jer i po Poveli Ujedinjenih nacija svako dete ima pravo na adekvatnu negu i lečenje koje podrazumeva da je pored njega roditelj za sve vreme trajanja lečenja“, zaključuje Korora.

Akcija Color Press Grupe se nastavlja, jer slike koje nisu prodate na onlajn aukciji, zainteresovani mogu potražiti u novosadskoj galeriji „Pro arte“, u ulici Stevana Musića 14 ili pogledati putem sajta: www.proartegalerija.com

A koje slike su prodate na aukciji i za koje iznose pogledajte OVDE

slikari-3

slikari-2

slikari-1 (1)

Autor: Teodora Ž.Janković, Life Content

Foto: Life Content