Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

18. maj 2016.

#IAFC2016: Stručnjaci, predstavnici države i ambasada učestvovali na prvoj "International Agriculture & Food Conference"

U sklopu Poljoprivrednog sajma koji se održava na Novosadskom sajmu u periodu od 14. do 20. maja 2016. godine, Color Press Grupa u saradnji sa časopisom “Diplomacy&Commerce” po prvi put je organizovala “International Agriculture & Food Conference”.

Konferenciju je u ime Ambasade Republike Italije otvorio prvi sekretar Ambasade, gospodin Marko Leone. U ime Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine publiku je pozdravio državni sekretar gospodin Zoran Rajić, a potom i gospodin Freek Janmat, šef eknomoskog odeljenja Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i gospodin Jean Pierre Gastaud, ekonomski savetnik Francuske ambasade u Beogradu.

Tokom tri panela i četiri studije slučaja, najveći stručnjaci iz oblasti prehrambene industrije, poljoprivrede i agrara, razgovoarali su o aktuelnim temama koje se tiču poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije, zadrugarstva, zatim o srpskoj agrarnoj sceni, iskustvima razvijenih evropskih poljoprivreda i GMO hrani.

Neki od govornika bili su prof. dr Miodrag Dimitrijević, prof. dr Miladin Ševarlić, Jelena Bizonj, Radiša Radisavljević, Branislav Gulan, Milan Prostran i mnogi drugi stručnjaci. Julka Toskić iz Delta Agrara i Marija Kalentić regionalna direktorka kompanije Dunav Soja, predstavile su svoje kompanije i govorile o njihovom radu i iskustvima.

Konferenciju su takođe podržale Victoria Group i NS Seme. Mnogobrojni zainteresovani posetioci imali su priliku da nauče nešto novo i dobiju odgovore na neka od najvažnijih pitanja iz oblasti poljoprivrede.