Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

25. jun 2016.

Drugi deo projekta "Tri kulturna ugla" održan u Školi stripa i karikature na Novom Beogradu

U okviru projekta "Tri kulturna ugla", koji realizuje Udruženje građana "HBO Color Media Events" u saradnji sa Opštinom Novi BeogradColor Press Grupom i Color Media Communications, u Školi stripa i karikature na Novom Beogradu, održan je drugi kulturni ugao.

Ova škola, koju vodi Mileta Miloradović, renomirani karikaturista Ježa, postoji od 2001. godine, a do danas je kroz nju prošlo više od 400 dece. Svake godine dvadesetak novih polaznika dođe u školu, a oni najuporniji i najtalentovaniji, za ovih petnaest godina, osvojili su više od 50 nagrada, širom sveta. Za njihove radove se zna u Beogradu i celoj Srbiji, u mnogim evropskim zemljama, pa čak i u Tokiju.

U zavisnosti od sredstava koja im opredele tokom godine i sami organizuju konkurs Strip kaiš, a tokom leta i besplatne radionice za decu uzrasta od sedam do devetnaest godina.

Rado su se odazvali pozivu da učestvuju u realizaciji "Tri kulturna ugla" i na gotovo + 40, majstorski odradili posao, kao veliki. Znajući da ovaj projekat, osim promocije kulture i kulturnih vrednosti, ima i humanitarnu stranu, te da je drugi kulturni ugao rađen pod sloganom “Deca-deci”,  od srca su svoje radove poklonili u te svrhe.

Licitacija ovih sjajnih kariktura i strip sekvenci biće održana 29. juna 2016. godine od 19 časova, u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu, u sklopu humanitarne Multimedijalne izložbe Beograd-Beč-Budimpešta. Prikupljena sredstva od licitacije biće uplaćena na račun Humanitarne fondacije Novi Beograd.