Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

24. april 2017

#LZmaraton2017: Redakcija i čitateljke učestvovali na Fruškogorskom maratonu!

U subotu je na Fruškoj gori održan 40. jubilarni maraton, a treću godinu zaredom magazin “Lepota i zdravlje” u saradnji sa brendom Coca-Cola, imao je svoju stazu kojom su, zajedno sa članovima redakcije prošetale i čitateljke.

Fruškogorski maraton (123)

 

Staza duga skoro 23 kilometra bila je pravi izazov, ali bila je savladiva čak i za one koji nisu u najboljoj kondiciji. Maratonska šetnja je trajala skoro ceo dan, tačnije oko devet sati, ali uz dobro društvo, nove priče, lepe šumske predele, pauzu i mini-odmor, prošlo je brzo.

Fruškogorski maraton (41)Fruškogorski maraton (50)Fruškogorski maraton (63)Fruškogorski maraton (39)Fruškogorski maraton (42)Fruškogorski maraton (43)Fruškogorski maraton (52)

Iako ove godine vreme nije išlo na ruku posetiocima maratona, ipak, većina njih je istrajala do samog cilja, uprkos snegu, blatu, palim stablima, i drugim preprekama na putu. Prošlih godina su učesnice LZ maratona šetale u brendiranim majicama, ove godine, zbog niske temperature, smo spremili brendirane dukseve.

Fruškogorski maraton (128)Fruškogorski maraton (124)Fruškogorski maraton (130)

Na izmaku snaga, iza krivine, taman kada pomisliš da dalje nećeš moći, bile su prepoznatljive Coca – Cola devojke koje su delile osvežavajući napitak bez šećera ili vodu, po želji.

Fruškogorski maraton (83)Fruškogorski maraton (85)Fruškogorski maraton (108)Fruškogorski maraton (76)Fruškogorski maraton (167)

Staza magazina “Lepota i zdravlje” takozvana “Pripravnička staza” prostira se od starta – Popovica, preko TV- Tornja, manastira Novo Hopovo, zatim Staro Hopovo, pa sve do cilja koji je ujedno bio i početak staze. Maratonska ruta bila je obeležena crvenim srculencima i motivacionim, poučnim citatima velikana koji su smisao i snagu života pronalazili u prirodi. Svaka poruka na putu bila je ujedno i motiv da istrajete do ktaja. Mnogi i jesu.

U toku celodnevne šetnje bila je aktuelna i L&Z Instagram nagradna igra za najkreativnije čitateljke. Dve čitateljke, koje su postovale na svom nalogu sliku ili video sa najzanimljivijim sadržajem, nagradili smo Avon parfemima, za njega i nju.

Nakon završene i osvojene rute, po dolasku na cilj, svi učesnici su dobili knjižicu Planinarsko-smučarskog društva “Železničar” iz Novog Sada.

Fruškogorski maraton (179)Fruškogorski maraton (126)Fruškogorski maraton (72)Fruškogorski maraton (47)Fruškogorski maraton (65)Fruškogorski maraton (35)Fruškogorski maraton (5)Fruškogorski maraton (8)Fruškogorski maraton (13)Fruškogorski maraton (17)Fruškogorski maraton (19)Fruškogorski maraton (21)Fruškogorski maraton (22)Fruškogorski maraton (3)Fruškogorski maraton (200)