CSR

Održana prva #CSR2105 konferencija u Srbiji

Juče je u Hotelu Crowne Plaza održana konferencija  “CSR Srbija: Izazovi korporativne društvene odgovornosti”.

Konferenciju je organizovala Color Press Grupa, a otvorio ju je direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lot. 

Pored njega na konferenciji su govorili mnogi predstavnici kompanija, institucija i pojedinci koji se bave društveno korisnim radom odnosno rade na podizanju svesti o društvenoj odgovornosti. Na panelima se govorilo o društveno odgovornom novinarstvu, ulozi i pomoći  države i njenih institucija, radu fondacija, odnosu prema životinjama i brojnim drugim aktuelnim temama.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Katarina Karađorđević, građanski aktivista Filip Vukša i najstarija volonterka Crvenog krsta Beograda, Danica Šmic samo su neki od govornika koji su pričali o svom iskustvu i dali lični primer na temu društvene odgovornosti.

U brojnim panelima su diskutovali Vesna Dedić, Jelena Tinska, Veran Matić, Aleksandra Radujko, Maja Manojlović, Marina Kosanović, Vladimir Marinković, Dragoljub Žarković,  Slađana Paunović, Veljko Lalić,  Budimir Plavšić i mnogi drugi.

Ovogodišnja konferencija poslala je poruku koja se najbolje izražava rečima Vesne Savić koja je ispred UNICEF- a u Srbiji rekla : “Društvena odgovornost podrazumeva odgovorno ponašanje kako pojedinca tako i kompanije. Posebno odnos prema zaposlenima, kvalitet usluge, način rukovođenja, marketing i odnos prema zajednici. Jedino integrisan koncept poslovanja omogućava adekvatan uticaj kompanije i kreira zdravo poslovno okruženje”.

Sve prezentacije govornika na konferenciji možete pogledati ovde:

http://drustvenaodgovornost.rs/csr-srbija-2015/

Video-zapise sa svih panela i prezentacija kao i izjave učesnika konferencije možete pogledati narednih dana na Youtube kanalu Color Press Grupe:

 

MEDIA CLIPPING