Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

2. novembar 2014.

Slatke muke fudbalera: Lane izabrao "MAXI domaćicu meseca"!

Iako je mesec novembar, u novosadskom restoranu „Fontana“ vladala je veoma topla i prijatna atmosfera, zahvaljujući još jednom izboru za „MAXI domaćicu meseca“!

U srcu Novog Sada, tradicionalno, okupile su se žene iz svih krajeva Srbije, inače verne čitateljke kulinarskih izdanja Color Press Grupe, i uz druženje koje ne jenjava godinama unazad, pokazale ne samo svoje veštine u kuhinji nego i dobru dušu. Njihov današnji zadatak bio je da naprave baklave, te je žiri imao mučnu borbu između onih najtipičnijih sa orasima, do onih sa višnjama, limunom, čokoladom i keksom.

A kao članovi žirija obreli su se: Milan Jovanović Lane, proslavljeni fudbaler, Dobrila Strajnić Rajkov, pomoćnica urednice kulinarskih časopisa, Aleksandra Dudvarski, urednica „TV Novela“, kao i jedna od domaćica-takmičarki, čiji je broj nasumično izvučen iz korpe Kristina Mitrović.

DSC_8458

Odmah nakon što su vizuelno ocenili baklave, žiri je iste morao i da degustira, a kako ih je bilo preko dvadeset, uvideli smo da njihov zadatak nije bio nimalo naivan i jednostavan.

Na istaknutu žalost žirija što su morali da odaberu samo tri najbolje, od široke lepeze odličnih baklava, nagrade su uručene ovim redom.
Izdavaćka kuća „Prometej“ darovala je vaučer u iznosu od 5.000 dinara, a vaučer je pripao dugogodišnjoj učesnici Nađi Dojin.
Sedmodnevni aranžman za dve osobe u vili “Jana“ na Kopaoniku, čiji je darodavac „Jolly tours“, otišla je u ruke skromnoj domaćici Ljiljani Ćosić, kojoj ovo nije prva nagrada jer se već više puta odazvala akciji.
Vaučer u iznosu od 10.000 dinara, koji poklanja „MAXI“, kao i titulu „MAXI domaćice meseca“ ponela je Radmila Vujnović, čije su baklave dobile najviše ocene. Vidno uzbuđena, sa suzama u očima, prvonagradjena je bila ljubazna da podeli svoj pobednički recept sa čitaocima portala.

DSC_8463

Posle proglašenja nagrada i uručivanja istih, nakon fotografisanja i prelepog druženja u restoranu „Fontana“, ekipa Color Press Grupe uputila se u Dečje selo u Sremsku Kamenicu.
Kao i uvek, tamo su nas dočekali veseli mališani kojima su podeljene baklave spremljenih za njih, CD izdanja „City records-a“,kao i mnoštvo raznoraznih časopisa najveće medijske kuće u Srbiji i regionu!

DSC_8445

Pobednički recept: Rolat baklave

Materijal:
500 gr tankih kora
250 gr margarina
1 dl ulja
1 kg šećera
4 dl vode
300 gr mlevenih oraha
150 gr mlevene plazme

- Orahe i plazmu potopiti sa malo mlake vode, da se ne rasipa.
- Spojiti dve kore, na ivicu staviti orahe i plazmu.
- Čvrsto uvijati u rolat i ponavljati dok ima materijala.
- Iseći na parčad 5-6 cm pa preliti margarinom i uljem.
- U zagrejanoj rerni peći 20 minuta.

Preliv: U šerpu sipati kg šećera; u deci vode kuvati šećer dok se ne istopi i mlakim prelivom preliti vrelu baklavu.

DSC_8428

DSC_8430

DSC_8441

DSC_8449

DSC_8453

DSC_8454

DSC_8455

DSC_8456

DSC_8469

DSC_8472

DSC_8477

DSC_8482

DSC_8484

DSC_8489

DSC_8494

DSC_8498

DSC_8499

DSC_8502

DSC_8504

DSC_8510

DSC_8512

DSC_8520

DSC_8527

Ne zaboravite da smo „MAXI domaćicu meseca“ proširili i na Niš, te vrlo brzo očekujte i atmosferu sa juga Srbije!
Do tada, čitajte kulinarska izdanja i budite i vi deo ove značajne humanitarne akcije!

Sve novosti >>