Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

3. novembar 2015.

#HRSrbija2015 - U Srbiji briga o zaposlenima znatno bolja u privatnom nego u državnom sektoru

_MG_7464

U organizaciji Color Press Grupe održana je prva konferencija na temu ljudskih resursa u Srbiji.

_MG_6865

HRSrbija2015 je okupila veliki broj stručnjaka koji su svoje znanje i iskustvo preneli publici. Konferenciju je otvorila Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, a nakon nje su govorile Liselot Martynenko Agerild, zamenica šefa misije, Ambasade Švedske i Narinder Čauhan, ambasadorka Indije.

_MG_6940

_MG_6901

Zaključak konferencije HRSrbija2015 je da je i dalje aktuelan koncept kadrovske službe koja se isključuvo bavi personalnom administracijom i da bi trebalo da primenimo novi koncept HR paradigme. Takođe, jedan od zadataka savremenih HR menadžera je da ne treba samo da se bave ljudskim resursima, nego bi trebalo i da poznaju konkretne procese u kompanijama u kojima rade.

_MG_7132

Stefan Karadžić iz kompanije Linkedin nam je govorio o tome koliko primenjujemo društvene mreže u regrutaciji kandidata i koliko nam primena ovih alata olakšava procese regrutacije. Nakon toga čuli smo koji su to trendovi u ljudskim resursima, koji su nam to softveri dostupni i koliko primena tehnologije čini efikasnijim HR procese.

case-study

Mirna Koričan Lajtman je govorila o angažovanosti zaposlenih i zašto je važna i koji su benefiti angažovanih zaposlenih za kompaniju. Na panelu "Najbolje HR prakse - Izazovi Talent menadžmenta" govorili su predstavnii liderskih kompanija. Predstavljali su svoje programe razvoja talenata, ali i dali su odgovor na pitanje "Da li svi zaposleni treba da znaju ko su odabrani talenti?".

_MG_7191

Jedna od aktuelnih tema je i IT industrija u Srbiji. Na konferenciji je jedan panel bio posvećen ovoj temi, gde su Menadžeri ljudskih resursa iz vodećih IT kompanija govorili o temama razvoja IT stručnjaka, kako izabrati dobrog programera i lidera.

panel-5

_MG_6997

panel-4

I za kraj, bilo je reči o brendiranju poslodavaca za zapošljavanje, gde su predstavnici kompanije Poslovi Infostud i njihove kolege iz profesije odnosa sa javnošću i ljudskih resursa govorili o tome kako izgraditi dobar brend za zapošljavanje, kako treba da izgleda oglas za posao, a jedan od zaklučaka je bio i taj da proces regrutaije i selekcije kandidata nije samo proes odabira nego i kanal komunikacije sa potenijalnim zaposlenima.

vfcc

_MG_6699

Učesnici i gosti su u kafe pauzama odnosno na After Work Coctail žurci uživali u Grand Black 'n Easy kafi, Minaqua vodi, Heineken pivu i Strongbow ciderima.

                             

 

Media Clipping

 

       


kliping 4
kliping 5

kliping 6kliping 7

kliping 8kliping 9

kliping 10kliping 11

klip 1klip 2

klip 3klip 4

klip 5klip 6

klip 7klip 8

klip 10press 3press 1press 5press 2press 4