Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

20. novembar 2015.

Norveška ambasada otvorila novu sezonu CPG & Metro škole kuvanja

CPG & Metro škola kuvanja je od ove sezone počela sa novim ciklusom pod nazivom "Diplomatic Edition" na kojem će svoje specijalitete predstavljati strane ambasade u Beogradu.

20151119_184026

U prelepom ambijentu Metro Horeca centra, Norveška ambasada je imala tu čast da prva predstavi gastronomske čari svoje zemlje, a glavni akteri su upravo bili ambasador Arne Sanes Bjornstad sa svojom porodicom, zaposleni u ambasadi kao i predstavnici norveških firmi u Srbiji, uz pomoć glavnog kuvara Horeca centra Uroša Uroševića i Dejana Maksimovića, kuvara norveške ambasade.

norwey

Tema večeri bila je "norveška božićna trpeza", a na meniju su se našli neizostavni losos u kombinaciji sa omletom i vlašcem, koji veoma podseća na našu kajganu sa lukom, zatim kao glavno jelo, svinjska rebra sa dinstanim kupusom i krompirom, fantastična kombinacija slanog i slatkog ukusa, i za kraj poslastica - sutlijaš na norveški način. Interesantan je običaj da se za Božić u sutlijaš stavi badem i onaj ko ga dobije u svojoj porciji će imati sreću tokom cele godine, slično našoj česnici, što je pokazatelj da se tradicije u nekim obrisima ipak prepliću.

20151119_194944

Divno druženje je kao i uvek začinila vinarija Tikveš sa svojim vrhunskim vinima. Svi učesnici su imali priliku da uživaju u crvenoj sorti "Vranec" , belom vinu "Muscat Ottonel" kao i roze " Alexandria Couve" koja su idealno spojeni uz specijalitete koje smo imali priliku da probamo. Za kraj ostaje konstatacija da je nordijska lepotica pored predivnih planina i fjordova, prepoznatljiva i po veoma ukusnoj hrani!

20151119_200559

20151119_180705