Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

3. mart 2016.

Održana konferencija za novinare povodom predstojećeg sajma “Međunarodni dani energetike i investicija"

Na konferenciji za novinare održanoj danas u 11 časova u Svečanom salonu Novosadskog sajma, a povodom najave predstojeće manifestacije „Međunarodni dani energetike i investicija“, pred velikim brojem predstavnika medija organizatori i partneri ovog događaja predstavili su plan i program prve sajamske priredbe u godini, i obrazložili značaj tema koje će biti predmet analiza i diskusija tokom 10. i 11. marta.

U organizaciji Centralno evropskog foruma za razvoj – CEDEF, Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine APV, Color Press Grupe i Novosadskog sajma, pored izložbeno-sajamskog dela, ovaj događaj obuhvatiće i 30 stručnih skupova, oko 2000 učesnika i regionalnu konferenciju „Energetske perspektive i izazovi“ na kojoj se očekuje učešće predstavnika Vlade Republike Srbije, delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasada Holandije i Sjedinjenih Američkih Država, kao i najznačajnijih privrednika iz oblasti energetike u Srbiji i regionu.

Prof. dr Ana Bovan, predsednica Centralno evropskog foruma za razvoj CEDEF, istakla je da je sve veći broj uključenih organizatora i partnera pokazatelj da je ideja koja je u osnovi manifestacije očigledno jako dobra, i da je spoj energetike, investicija i pozitivne energije ovog projekta dobitna kombinacija:

OECD je pre nekoliko dana lansirao jedan izveštaj o konkurentnosti Jugoistočne Evrope, i tu se između ostalog pojavljuje energetika kao vrlo značajan faktor. Ali iako je energetska efikasnost bila povod da se ove godine okupimo, ovde neće biti reči samo o toj temi već i o zelenoj energiji, nekim čistijim tehnologijama, i jednoj stvari do koje nam je svima najviše stalo, i za nas i za našu decu, a to je borba protiv klimatskih promena.”

Prof. dr Marijana Dukić – Mijatović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada, naglasila je da Grad prepoznaje značaj ovog događaja i da je u proteklom periodu Novi Sad veliku pažnju posvetio ovoj oblasti i temi. Podsećajući na usvojenu strategiju održivog razvoja koja će važiti u narednom petogodišnjem periodu a u koju su uvrštena čak 163 projekta, pomenula je veliki broj onih usmerenih upravo na energetsku efikasnost, unapređenje energetike i zelenu energiju.

Imajući u vidu da je Pokrajna Vojvodina mesto gde su centrale gotovo svih, ili bar najvećeg broja energetskih firmi u Srbiji, predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban, ukazao je na logičan sled događaja i odluku da se baš u Novom Sadu, kao mestu odlične sinergije, održi ovogodišnja konferencija koja će biti usmerena na analizu geopolitičkih i geostrateških aspekata energetike:

Svet u kome živimo danas, i brze promene koje se dešavaju na globalnom planu, zahtevaju da mi iz zemalja koje su srednje i male, jako dobro pratimo šta se dešava, i da pokušamo da predvidimo neke korake na toj geopolitičkoj sceni. A mislim da su ovakva mesta jako važna, i kako bi svi mi iz drugih grana privrede mogli da oslušnemo šta možemo da očekujemo da će se dešavati u narednom periodu.

Media Clipping

 

Clipping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kliping 1

kliping 2

kliping 3

kliping 4

kliping 5

kliping 6

kliping 1

kliping 2

kliping 3

press

press 2