Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

21. mart 2016.

Održan #AutoForum2016: Izazovi automobilske industrije u digitalnom dobu!

U organizaciji Color Media Communications i Color Press Group danas je održan prvi biznis #AutoForum2016, u hotelu Radison Blu Old Mill u Beogradu. Ovo je prvi forum na temu automobilizma u okviru kojeg se govorilo o marketingu, komunikacionim i prodajnim strategijama u auto-industriji.

Konferenciju je otvorila prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije, koja je napomenula da kada govorimo o automobilskoj industriji od velike važnosti je da automobili budu bezbedni i tehnološki prihvatljivi. 

“Vrlo je značajno da imamo bezbedan put i bezbednog vozača. Možemo da utičemo na bezbednost puteva i važno je da putevi budu po kvalitetnim i evropskim standardima. Nemamo u potpunosti dobre puteve ali trudimo se da radimo na tome i pratimo evropske standarde. Srbija se ponovo vraća na mapu regionalnog povezivanja. Možemo očekivati trend rasta. Još uvek nismo smanjili broj nesreća u saobraćaju ali kao država zaista radimo na tome da se to promeni.”
Nakon ministarke prisutnima se obratio Njegova ekselencija Axel Dittmann, ambasador Nemačke u Beogradu koji je, govoreći o nemačkom iskustvu u automobilskoj industriji, naveo da su ključni elementi investicija i razvoja, razvoj novih modela i novih izazova energetske efikasnosti, kao i implementacija IT tehnologije.

Zatim se na prvom panelu “Izazovi u automobilskoj industriji 21. veka” govorilo o značaju IT industrije u automobilskoj industriji, o tome koliko je bitno ulaganje u reklame, kao i o tome da bi Srbija trebalo da iskoristi svoje mogućnosti za još veći izvoz na strana tržišta. O tome su razgovarali Dimitrije Čudić, Menadžer za razvoj dilerske mreže iz kompanije Opel; Mladen Alvirović, Sat Media Group; Danijel Kadarjan, Citroen; Petar Stakić, PR menadžer, Polovniautomobili.com, moderator: Jovana Gligorijević, novinar "Vreme".

Nakon panela su usledile tri studije slučaja, Stevana Labovića, direktora kompanije Euro Petrol Trans, predstavio je studiju slučaja “DUAL FUEL sistemi i njihova primena”, o “Marketingu i komunikacionim strategijama u auto-industriji” govorila je Aleksandra Nedeljković, Marketing menadžer, Opel, a o “Prodajnim tehnikama u automobilskoj industriji u digitalnom dobu” govorili su Vladimir Jovanović i Minja Bolesnikov, Ford.

Na drugom panelu “Kako reagovati u globalnim mega-krizama?” učestvovali su: Dragana Đermanović, PRpepper; Maja Babić, Marketing menadžer, Ford, Miroslav Vrcelj, menadžer flotne prodaje, Opel, moderator: Olivera Stefanović Stanković, PRoglas.

Na kraju foruma govorilo se o oldtajmerima u toku studije slučaja “Oldtajmeri kao instrument promocije” koju su predstavili Đorđe Sugaris i Miloš Nikodijević, Autoslavia.