Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

Akcije i događanja

13. septembar 2014.

U Galeriji slika Sava Šumanović u Šidu otvorena izložba: "Jedan slikar, 10 fotografa: 20 umetničkih dela"

U Šidu, rodnom gradu čuvenog slikara Save Šumanovića, otvorena je  izložba pod nazivom "Jedan slikar, 10 fotografa: 20 umetnickih dela" koju su zajednički organizovali magazin "Lepota i zdravlje" Galerija slika Sava Šumanović. Savremeni srpski fotografi  inspirisani slikama Save Šumanovića uradili su foto-reminscencije sa savremenim modelima.

Fotografi koji su učestvovali u projektu su: Miloš Nadeždin, Miša Obradović, Sever Zolak, Đorđe Odanović, Željko Škrbić, Nebojša Babić, Jovana Mladenović, Irena Savčić, Braca Nadeždić Nemanja Maraš. Cilj projekata je da aktuelizuje delo slavnog sprskog slikara i poveže ga sa autorima 21. veka. "Spojili smo dvadeset prvi i dvadeseti vek na najlepši mogući način!  Zahvaljujem se Robertu Čobanu koji je prilikom posete našoj galeriji došao na ovu ideju, Lidiji Ćulibrk i njenim saradnicima koji su je realizovali i fotografima koji su našli inspiraciju u Savinim delima"! rekla je na otvaranju izložbe Vesna Burojević, istoričarka umetnosti i direktorica Galerije slika Sava Šumanović.

Izložbu je zvanično otvorio Slaviša Grujić, pokrajnski sekretar za kulturu i javno informisanje.  Prisutni mogli su da saznaju detalje iz života i stvaralaštva Save Šumanovića kao i da se upoznaju sa njegovim delima. Nakon otvaranja izložbe i obilaska galerije za prisutne priređen je koktel prilikom koga su degustirana vina vinarije Molovin iz Šida, vode Mivela i Jana koje su zvanični pokrovitelj projekta a poslužena je tradicionalna sremska i štrudla sa makom i orasima. Izložba   je  otvorena do 26.09.2014.

3160

3164

3175

3194

3266

3201

3218

 

Media Clipping

Video Clipping

Press Clipping

Web Clipping

Sve novosti >>