Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku
3. mart 2009.

Knjiga

preporučuje

Momir Borocki
urednik magazina FHM

Pikardijska Terca

ljubomir Živkov

Koješta počinjao i odustajao najdalje na 30. strani. Sinoć, spreman na zlokobni smeh dohvatio "Christkind" Borisa Dežulovića i bio pomalo razočaran kada nisam naišao na očekivanu formulu. Ali, kritična 30. strana je prošla i knjiga me je bukvalno izmestila u austrijsku provinciju devetnaestog veka, gde ću ostati neko vreme. Pored toga, u zajedničku redakciju CKM-a i FHM-a prihajao je naramak "Pikardijske Terce" Ljubomira Živkova, a to je svakako štivo koje se čita i kada vam ne stigne besplatno... Kupite tu knjigu!

Film

preporučuje

Ivana Petrović
advertising menadžer

ŽIVOT JE LEP

Roberto Benigni, 1997

ŽIVOT JE LEP: dirljiva priča, fenomenalna gluma i uvek neponovljivi Roberto Benini koji, osim što igra glavnu ulogu, u ovom filmu potpisuje i režiju i učestvuje u pisanju scenarija. Gvido, Jevrejin iz Italije, zahvaljujući bujnoj mašti i ogromnoj ljubavi prema sinu uspeva da spase svoje dete od strahota rata iako je zajedno sa njim odvezen u nemački logor. Gledajući ovaj film, poteći će vam suze od smeha zahvaljujući jedinstvenom humoru glavnog glumca, ali i "prave" suze zbog tužnog kraja koji, ipak, slavi ljubav i nadu. Toplo preporučujemo ovaj film svima onima koje muče svakodnevne brige da ih podseti na to da, na kraju krajeva, život zaista jeste lep i čudesan.

Pozorišna predstava

preporučuje

Nadina Zejnić
Organizatorka u magazinu „Ljepota i Zdravlje“

Tvrđava

Meša Selimović - Sulejman Kupusović

Pre izvesnog vremena gledala sam odličnu pozorišnu predstavu postavljenu po romanu "Tvrđava" Meše Selimovića. To delo bavi se običnim čovekom, vojnikom koji posle rata počinje novi život bez članova porodice koje je "uzela opaka bolest". Iako se radnja romana odvija u 17. veku, mnogo toga može da se primeni i na ovo današnje, a verovatno i na buduće vreme jer dramu karakteriše bogatstvo prigušene emocionalnosti i atmosfera koju je teško jednoznačno opredeliti i koja oscilira između smirenosti u pomirenosti sa sudbinom ali i bunta protiv neljudskosti. Režiju je na sebe preuzeo Sulejman Kupusović, koji je zajedno s Darkom Lukićem dramatizovao roman. Predstava je premijerno izvedena u februaru 2003, a u njoj nastupaju Izudin Bajrović (Ahmet Šabo), Miralem Zupčević (Mula Ibrahim), Vladimir Jokanović (Šehaga Sočo), Josip Pejaković (Hafiz Abdulah), Nada Đurevska (Žena)...

CD

preporučuje

Goran Aničić
web urednik

Viva La Vida or Death And All His Friends

Coldplay

Posle prethodnih albuma "Parachutes" i... A Rush Of Blood To The Head", grupa Coldplay sada se pojavljuje u sasvim novom, neuobičajenom izdanju. Producent albuma je Brian Eno, što je na neki način uticalo i na izgled produkcijskog omota, ali i na uvođenje nekih novih instrumenata. Istančan sluh može da prepozna muzičke motive koje nose severno-afrički žičani instrumenti u nekoliko numera, koji im daju pomalo hipnotičnu notu. Slično je i sa "čistim" instrumentalnom "Life In Technicolor", koji je praktično udarni A1 na ovom albumu, a može mu se zameriti samo kratko trajanje (dva minuta i trideset sekundi). Generalno, poslednji album grupe Coldplay isijava elanom, a ponekad i melanholijom, kao i neočekivanom mešavinom raspoloženja. Deset numera različitih žanrova oduševiće ljubitelje ovog sastava.

Putovanje

preporučuje

Tijana Svorcan
advertising manager

Italija

Attraverso Italia

Doživite proleće na najlepši način putovanjem kroz Italiju! Ukoliko želite da uživate u proleću punim plućima, sedite u auto sa prijateljima ili dragom osobom i zaputite se u zemlju stvorenu za uživanje u svemu što je lepo. U regiji Lombardija ne smete da zaobiđete Milano, najrazvijeniji italijanski grad kosmopolitskog duha. Kada obiđete katedralu Duomo, Milansku skalu, zamak porodice Sforza, obavezno se uputite u galeriju Vittorija Emanuela II i napravite krug oko crvenog bika da biste se ponovo vratili u Milano! Zatim pođite u regiju Emilia Romagna i prepustite se čarima ispijanja espressa na nekom ušuškanom trgu Ferrare ili Modene. Istinski osećaj da ste na odmoru, van kancelarijskog zamora i gradskog smoga, pružiće vam prelepa polja regije Toscana. Na koju god stranu da "zalutate" sa autostrade, steći ćete utisak da ste akter neke Andersenove bajke. Ali, istorija porodice Medici i glamurozni izlozi Firenze vratiće vas u realnost. Naš predlog je da se ni u kom slučaju ne opterećujete shopingom u bilo kojem italijanskom gradu jer su uz autostradu brojni shoping centri u kojima, uz značajno niže cene, možete da kupite garderobu najpoznatijih italijanskih dizajnera. I, najzad, stižete u Lazio, regiju koju krasi veličanstveni Rim! Uživajte u boravku u najlepšem gradu Evrope mada verovatno nećete uspeti da obiđete sve što biste voleli jer je ovaj grad prepun istorije. Za kraj - Regio Calabria, jug Italije! Kada zakoračite u ovu oblast, shvatićete da nikada niste videli ništa slično. Uske ulice siromašnih primorskih gradića kao i izuzetno temperamentni i srdačni meštani učiniće da se osećate kao da je vreme stalo. Probajte italijanske specijalitete u nekoj od trattoria Salerna, gde ćete se osećati kao da ste svratili na ručak kod starih prijatelja! Na putu do kuće još jednom ćete proći kroz celu Italiju, pa pokušajte da sredite utiske i da se pripremite za nove izazove svakodnevice!

YouTube preporuka za slušanje

Pet Shop Boys

Suburbia

Arhiva