Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku
23. mart 2009.

Knjiga

preporučuje

Dragana Kovač
sekretarica

POSTUPAK

MO HEJDER

"Postupak" je neodoljivi triler koji će dotaći sve vaše strahove i zaroniti u najmračnije ponore ljudskog zla. U ovom romanu Mo Hejder na scenu vraća simpatičnog detektiva iz svog prvog romana "Ptičjak" Džeka Kaferija. Radnja romana odvija se u London, u mirnoj stambenoj četvrti u kojoj su otkriveni prebijeni, dehidrirani i vezani supružnici koji su spaseni u poslednji čas. Međutim, nije spaseno njihovo dete. Slučaj je dodeljen detektivu Džeku ali sličnost sa događajima iz njegovog detinstva neće mu dozvoliti da ostane objektivan. Da bi rešio slučaj, Džek pokušava da prodre u zastrašujući um nepoznatog zločinca. Zbog toga nije sasvim siguran da li će preživeti u vrtlogu monstruoznih otkrića. Tek tada sledi prava noćna mora... Iako će vas ova knjiga emotivno potresti, jedno je sigurno: nećete je ispustiti iz ruku do kraja.

Film

preporučuje

Jelena Karakaš
novinarka magazina "L' Officiel"

Ispovesti kupoholičarke

Jerry Bruckerheimer, 2008.

U februaru je premijerno prikazan film "Ispovesti kupoholičarke" zasnovan na romanu autorke Sofi Kinsele. Glavnu ulogu igra mlada Ajla Fišer, a briga o kostimima prepuštena je sjajnoj stilistkinji Patriši Fild. Dizajnirana odeća, vrtoglave potpetice, pozlaćena bižuterija, donji veš, koferi, kućni bar, kineske svilene haljine, pribor za pisanje... za junakinju filma Rebeku Blumvud sve je dobra investicija. Vođena nepogrešivim kupoholičarskim instinktom, ona uspeva da pronađe najbolje rasprodaje, promocije sa poklonima, specijalne akcije... Uz toliko sjajnih prilika za šoping koje se ne smeju poropustiti Rebeka "tone" u minus koji ne uspeva da pokrije ni veštim žongliranjem karticama niti maštovitim lažima koje servira svom ličnom bankaru Dereku. Sofi Kinsela je predstavila Rebeku Blumvud pre osam godina. Od tada je preko 15 miliona čitalaca u 35 zemalja zavolelo dragu, nespretnu i beskrajno optimističnu kupoholičarku. Autorka Sofi Kinsela pobrinula se za to da Beka Blumvud na velikom platnu ne razočara nijednog obožavaoca ove književne heroine pa smo dobili 135 minuta zabave - pitak, modni film koji će u svima nama probuditi optimističnu devojku željnu dobre zabave.

Pozorišna predstava

preporučuje

Miroslav Milenković
Web urednik sajta www.svet.r

Dobro došli u Srbiju

Dragan Jovanović

U petak, 27. februara 2009. godine, komedija Dragana Jovanovića "Dobro došli u Srbiju" izvedena je 150. put a dosad je ovaj autorski projekat videlo više od 40.000 ljudi. U glavnoj ulozi pojavljuje se kao vodič i vlasnik "Turističke agencije Jovanović" upravo Dragan Jovanović koji posetioce vodi kroz istoriju Srbije, od doseljavanja Srba na Balkan do modernih vremena. Facninatna je energija glavnog glumca dok tumači poznate likove koji su na neki način obeležili našu istoriju poput Marka Kraljevića, Nikole Tesle ili Alberta Ajnštajna. A predstava ovako počinje: "Dragi turisti, dobro došli u Srbiju, zemlju koja je u poslednje vreme nepravedno zapostavljena na turističkoj karti Evrope. Kažem, nepravedno, jer su na ovom prostoru nastajale i raspadale se najveće i najstarije kulture i civilizacije sveta. Srbi su osnivači kako Mesopotamije tako i Mikene, Egipta i Persije, Kine i Japana, pa čak i starog Rima. Ovoliki istorijski značaj Srbije vratio je našu zemlju u turističke vodiče i brošure. To što ste uplatili turističku turu baš naše agencije - 'Turističke agencije Jovanović', ukazuje na vaš odvažan ukus i avanturistički duh pravog svetskog putnika. Nadamo se da ćete uživati u našem programu. Dobro došli i srećno."

CD

preporučuje

Nadežda Jokić
novinarka magazina "Hello"

Japanese Whispers: The Cure Singles Nov 82:Nov 83

The Cure

Ovaj album, kompilacija singlova britanske grupe novog talasa "The Cure", obuhvata muzički period od novembra 1982. do istog meseca 1983. Objavljen je krajem 1983. i sadrži hitove "Let's Go to Bed", "The Walk", "The Lovecats". Kako ne volim proverene A1 hitove, više mi se dopadaju pomalo psihodelične "Lament" i "The upstairs room" jer bude osećanje nostalgije koje pritiska dušu ali i izazivaju osećaj uzvišenog bola. Ove pesme, koje pevač i frontmen grupe Robert Smith sigurno nije pisao da bi se slušale tokom vožnje ili odmora već da bi muzikom preneo poruku o onome što ga je tada fasciniralo, veoma su zanimljive i muzički i tekstualno. Robert Smith je multiinstrumentalista - gitarista, basista, flautista, klavijaturista, violinista i trubač, i veoma je značajna figura muzike osamdesetih mada je grupa "The Cure" svoj komercijalni vrhunac doživela nešto kasnije. Zbog toga što mi se njihov komercijalniji, tržištu i muzičkoj hiperprodukciji prilagođeniji, rad manje sviđa, izdvajam ovaj album kao njihov najbolji - osim fantastičnom muzikom, izdvaja se i inteligentnim tekstovima jer je Smith poznat po stvaralaštvu koje obuhvata mnogo više od ispevanih ljubavnih jada karakterističnih za većinu tadašnjih autora. Smithove ondašnje pesme su teške, jake, i duboke - teraju na razmišljanje o smislu života.

Grad

preporučuje

Jelena Popović
novinarka magazina "Hello"

U carstvu Dioklecijanove palate

Split - Hrvatska

Split je jedan od najlepših primorskih gradova Hrvatske. Smešten na obali mora, još uvek u velikoj meri odiše carskim duhom koji mu daje Dioklecijanova palata. Na mapi obaveznih obilazaka je, pored ove lepotice koja datira iz 303. godine nove ere i obaveznog kuliranja na splitskoj rivi, njihovo kazalište kao i brojni muzeji. Svratite u neki restoran i obavezno se počastite morskim plodovima. Za one koji više vole da sami spremaju hranu preporučuje se ustajanje u cik zore i - da na ribljoj pijaci pazare sveže i najraznovrsnije vrste ribe. Za smeštaj odaberite privatne apartmane u blizini Dioklecijanove palate. Ako ste konformisti i volite luksuz, preporučujem hotel "Le Meridian Lav" koji je udaljen desetak minuta hoda od centra Splita. Hotel je savršen, ima otvoreni i zatvoreni bazen, spa centar, sopstvenu plažu. U prizemlju hotela je kazino, pa svaki gost koji odsedne u ovom komfornom smeštaju u večernjim satima može da oproba kockarsku sreću.

YouTube preporuka za slušanje

SOMETHING STUPID

Robbie Williams & Nicole Kidman

Arhiva