Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku
7. jul 2009.

Knjiga

preporučuje

Jelena Đokić
pomoćnik urednika magazina Hello!

Posle fajronta

Aleksandra Đuričića

Životi slavnih ličnosti uvek intrigiraju publiku. Biografije glumaca, pevača, istorijskih ličnosti... korisno su štivo jer pružaju višestruko zadovoljstvo prilikom čitanja. Jedna takva knjiga bavi se likom i delom legende jugoslovenske kinematografije - Pavlom Vuisićem, i donosi priču o grubijanu mekog srca, vešto ispisanu perom Aleksandra Đuričića. "Posle fajronta" opisuje Pajin život od detinjstva, koje je proteklo u neprestanim selidbama, preko Drugog svetskog rata i izbeglištva, prvih glumačkih početaka, sve do statusa istinske filmske zvezde koja je očaravala svojom harizmatičnom prirodnošću. Boem i ljudina, Vuisić je živeo burno, punim plućima i za sobom je ostavio bezbroj anegdota i mudrih misli. Knjiga je za tri nedelje, koliko je u prodaji, postala pravi bestseler, a zanimljivo je da su muškarci glavna čitalačka publika. Pripadnice lepšeg pola uživaju iščitavajući stranice ljubavne priče za sva vremena čiji su akteri bili Pavle i njegova supruga Mirjana. Specijalni "govor ljubavi" glavnih aktera donosi viđenje jednog drugačijeg Pavla Vusića koga su svi znali kao čoveka koji je radio samo ono što je hteo i kada je hteo. A najviše od svega voleo je da sedi na svom splavu na Adi, da ispija kafe i rakiju, da se druži sa alasima i kuva za prijatelje. Knjiga je u prodaji na svim kioscima i u knjižarama širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske po ceni od 349 dinara.

Film

Operacija Valkira

režija: Brajan Singer

Film se bavi nemačkim pukovnikom koji je bio na čelu pokreta spremnog da svrgne nacistički režim i okonča rat. Ozbiljno ranjen u borbi, pukovnik Štaufenberg vraća se iz Afrike da bi se pridružio nemačkom otporu i pomogao u kreiranju Operacije Valkira, kompleksnog plana po kojem bi vlada iz senke zamenila Hitlera nakon njegovog ubistva. Ali, sudbina i slučajnost će se ispreplesti i Štaufenberg će biti postavljen u dvostruku ulogu - ne samo da će biti izabran da predvodi državni udar i ostvari kontrolu nad centralnom vladom, već on lično mora da ubije Hitlera.

Pozorišna predstava

preporučuje

Selma Aladin
pomoćnik advertajzing direktora

Nebeski odred

režijA Marka Manojlovića

"Nebeski odred", zastrašujući intimni izveštaj o zlodelima nacističkog delirijuma, prikazuje ogoljene numerisane duše u Aušvicu koje su suočene sa tiranijom nezapamćenih razmera. I ne samo to. Ova drama ne opisuje samo emotivnu iscrpljenost ljudi koji gledaju paklu u oči, već pruža veoma dubok psihološki uvid u prirodu života koji, ma koliko dehumanizovan i izobličen, vapi za tim da bude produžen makar za samo jedan dan. Publika je tokom predstave smeštena na binu, zajedno sa glumcima, i već od prvog pojavljivanja članova "Nebeskog odreda" oseća se teskoba, nemir i mentalna skučenost svih koji su tu, na ovaj način, osetili najveću sramotu koju je čovečanstvo navuklo na sebe. Članovi specijalnog odreda, zatvorenici prisiljeni da izvršavaju zadatke masovnog istrebljenja, prikazaće delić nečoveštva u postrojenjima smrti u logoru Aušvic-Birkenau. Predstava je od septembra na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

CD

preporučuje

Srđan Šveljo
Modni urednik

La Roux - La Roux

La Roux - La Roux

La Roux je ime koje je uspelo da skrene pažnju baš svima u proteklih nekoliko meseci - prvim singlom "Quicksand", a još više drugim "In For The Kill". Najzad je pred nama i album ovog dua, kao i treći hit singl "Bulletproof". Svi oni koji su rasli uz sint-pop zvuk osamdesetih, koji su voleli Human League, Heaven 17 i slične, dobili su ovim albumom pravo podsećanje na taj period. La Roux dolaze iz Britanije i čine ga Elly Jackson, pevačica, i producent Ben Langmaid. Njihov prvi album jednostavno nazvan "La Roux" pravo je osveženje za leto 2009. Ne zaboravite da pogledate i spotove na Yotube-u i da dočarate pravu sliku La Rouxa.

Grad

preporučuje

Petar Janošević
Editorial direktor

Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong - "velegrad koji nikada ne spava". Na vrhu Orijenta, a na rubu Zapada, stara britanska kolonija smeštena na južnoj obali Kine zaklinje se na neograničenu vernost onome što se zove modernost i budućnost. Hong Kong se kreće brže od svoje senke, njegovi inicijali asocijacija su na vrtlog životnih stilova i čudnu mešavinu berzanskih licitacija i umetničkih pobuna. Vrhovi oblakodera ocrtavaju se na horizontu, zarobljeni u lavirintu starinskih četvrti: hramovi modernog doba suprotstavljaju se ostacima prošlosti. Ovde, poput nekog energetskog polja, vlada predivan, neponovljiv osećaj beskonačnosti. Pjer Ganjer, čiji je restoran na vrhu jedne zgrade odakle "puca" fantastičan pogled na luku, rezimirao je to na svoj način: "Otkako sam, pre dve godine, ovde otvorio restoran, podnožje nebodera nekoliko puta bilo je gotovo pod vodom. Ne prođe nijedan dan a da ne pogledamo na luku u nadi da ćemo mislima uspeti da proširimo grad." Jedno je sigurno: Hong Kong je mesto koje je stalno u pokretu.

YouTube preporuka za slušanje

Michael Jackson Tribute

Madonna

Arhiva