Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku
17. septembar 2009.

Knjiga

preporučuje

Milica Milić
Direktor korporativnih komunikacija

Kišni paviljon

Vikram Seth

Vikram Seth napisao je roman "Odgovarajući momak", međutim, s obzirom na to da je veoma obiman (oko 1.400 strana), izdavačka kuća "Laguna" iz Beograda štampala ga je kao trilogiju pod naslovima: "Kišni paviljon", "Sveta reka" i "Svadbeni sari". Interesantno je da ga je indijski pisac, (danas gotovo šezdesetogodišnjak) počeo kao kratku priču opčinjen temom majčine potrage za mladoženjom svojoj kćerki, a završio kao najduži roman na engleskom jeziku objavljen u jednoj knjizi.

Ljubavna priča o Lati kojoj majka traži odgovarajućeg muža u kastinskom sistemu mlade države Indije koja je tek stekla nezavisnost, pleni čitaoce sa svih meridijana koji bi želeli da proniknu u tajnu ljubavi... u svim sistemima, državama, gradovima, selima, tako prepoznatljivu i osećajnu bez obzira na poreklo, vaspitanje i način života čitalaca ili likova. Četiri porodice koje su okosnica ovog romana žive u izmišljenom gradu Brahmpuru, ali se pored tog grada u radnji pojavljuju i Delhi, Calcutta, Kanpur i drugi stvarni gradovi.

Film

preporučuje

Goran Aničić
Web urednik

Papirno srce  

režija: Nicholas Jasenovec

Film Paper Heart prati glavnu junakinju na njenom putu po Americi dok snima dokumentarni film o materiji o koju ne poznaje dovoljno. Dok ona i njen dobar prijatelj tragaju za odgovorima i savetima o ljubavi, Charlyne razgovara sa mnoštvom usputnih likova: prijateljima, strancima, naučnicima, bajkerima, piscima i decom. Svako joj od njih nudi sopstveni, istovremeno drugačiji, pogled na to kako vidi ljubav pokušavajući da odgovori na davnašnje pitanje: da li prava ljubav zaista postoji? A potom, ubrzo posle početka snimanja filma, Charlyne upoznaje momka o kakvom je maštala. Dok se njihova veza razvija pred kamerama, njena potraga za prirodom ljubavi dobija sasvim novi smer pa rizikuje da izgubi osobu koja joj je najbliža srcu. Film pruža drugačiji, svež pogled na modernu romansu i redefiniše sve klasične ljubavne priče.

Pozorišna predstava

preporučuje

Tijana Bašić
asistent u marketingu

Sanjari

režijA MILOŠ LOLIĆ

Na redovnom repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta je retko izvođena drama međuratnog pisca Roberta Muzila "Sanjari". Ova sjajna psihološka drama bavi se ljudima prevelikih očekivanja, sa mnoštvom propuštenih životnih šansi i gorkim razočarenjima. Junaci će očajnički pokušati da unesu viši smisao u svoje živote nesvesno zapadajući u demagogiju. Odgovore na pitanja koja su ponekad i vas mučila pronaći ćete u ovoj sjajnoj predstavi JDP-a, a 20. septembra biće i na programu Bitefa.

CD

preporučuje

Ivana Stanišić
urednica magazina TV novele

SKIN 

Fleshwounds 

Iako je ovaj CD objavljen pre šest godina, još uvek je moj apsolutni favorit i veoma rado ga slušam, pogotovo na poslu. Energija koju emituje ova devojka fantastičnog vokala apsolutno mi odgovara, a posebno su mi drage pesme sa ovog albuma "You've Made Your Bed" i "Faithfulness". Inače, kada je ovaj album počeo da se prodaje, bivša pevačica grupe Skunk Anansie nije bila zadovoljna time kako zvuči, pa ga je "doradila" izmenivši nekoliko numera, a onda ga je ponovo objavila i za njega dobila odlične  kritike stručnjaka. 

Grad

preporučuje

Nenad Meseldžija
finansijski referent

BriŽ 

Belgija

Grad sa oko stotinu hiljada stanovnika najpopularniji je među turistima zahvaljujući svom srednjovekovnom duhu i arhitekturi. Kao u gotovo svakom belgijskom gradu, i ovde ćete u centru pronaći tzv. Markt, danas trg a nekada središte trgovine, a nedaleko odatle je najstarija gradska kuća - stadhuis. Zbog specifične arhitekture, kulturne istorije, kao i zbog toplih i srdačnih ljudi koji su uvek spremni za druženje uz pivo, Briž zaslužuje da ga posetite. Crkvu Onze Vrouwekerk proslavila je Mikelanđelova statua "Madona i dete" pa, ukoliko ste u Brižu, bilo bi šteta da ne vidite remek-delo ovog renesansnog italijanskog umetnika. Da je čokolada zaista belgijski brend, svedoči muzej koji je posvećen ovoj poslastici - Choco-story. Zanimljive su ture koje organizuje lokalna turistička organizacija, pa grad možete da obiđete kočijama ili brodom. Restorani i kafeterije Lokkedize, Korte Vuldersstraat 33 Het Dagelijks Brood, Philipstockstraat 21 - salate i sendvièi Marketi Proxy/Delhaize, Geldmuntstraat Hosteli www.snuffel.be www.camping-memling.be

YouTube preporuka za slušanje

LA AURORA

Eros Ramazzotti

Arhiva