Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku
2. april 2009.

Knjiga

preporučuje

Olivera Krajnović
pomoćnica urednice magazina "JOY"

U inat kiši

Aleksandar Mekol Smit

PROLEĆNI LIFESTYLE... sa knjigom u ruci
Lepršavi, nestalni prolećni dani, ako ne izmame u šetnjicu, onda traže odgovarajuću literaturu - kvalitetnu, pitku i pozitivnu, štivo u kojem možete da uživate lagano i bez opterećenja i da ga pamtite po dobrom. Za mene su to dela Aleksandra Mekol Smita, a posle ultrapopularnog serijala "Prva damska detektivska agencija" "Samizdat" je nastavio da objavljuje dela ovog izvanrednog pisca, pa smo tako mogli da uživamo i u njegovom škotskom serijalu, knjigama "Nedeljni filozofski klub", "Prijatelji, ljubavnici, čokolada" i, za sada poslednjoj u nizu - "U inat kiši". Iako sam je pročitala pre nekoliko nedelja, ova prefinjena i suptilno napisana priča još uvek me prati. Najtoplije preporučujem!

Film

preporučuje

Helena Duković
asistent urednika magazina "Zona"

Hadersfild

Ivan Živković

Domaći film "Hadersfild" reditelja Ivana Živkovića, nastao po tekstu Uglješe Šajtinca, bolna je i istovremeno komična priča o životima trojice školskih drugova koji se posle decenije sreću u svom rodnom gradu. Kroz živote glavnih junaka autor daje verodostojnu sliku o tome šta su minuli ratovi i život u tranziciji učinili čitavoj generaciji rođenih sedamdesetih godina prošlog veka. Tridestogodišnjake bez cilja, bez vere, bez budućnosti igraju Goran Šušljik, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Damjan Kecojević.

Pozorišna predstava

preporučuje

Tijana Bašić
marketing asistent

Ja ili neko drugi

Maja Pelević

Predstava "Ja ili neko drugi" inspirisana je pričom o austrijskoj devojčici koju je kidnaper osam godina držao u zatočeništvu i predstavlja baladu o savremenom svetu u kojem se više ne može jasno videti šta je dobro a šta zlo, ko je krivac a ko nije. O svetu u kojem se često pitamo gde su granice slobode i da li sloboda zaista nestaje između četiri zida. Spisateljica Maja Pelević pokrenula je mnoga pitanja ali na subjektivan način. U svojoj biografiji pronašla je formu kroz koju je ispričala svoju priču u tuđem doživljaju.

CD

preporučuje

Andrej Semnic
grafički urednik magazina "Lepota i zdravlje"

Only By The Night

Kings Of Leon

Ako volite malo čvšći melodični zvuk sa notom melanholije, Kings of Leon su odličan izbor. Njihov četvrti po redu album "Only By The Night" nosi u sebi duboke melodije, "prljave" klavijature i brujeće gitare. Južnjački neo-garažni-rok sigurno će vas razdrmati. Uživajte.

Grad

preporučuje

Ivana Stanišić
urednica magazina TV Novele

Zagreb

Hrvatska

Prvi put sam posetila Zagreb krajem prošle godine i odmah sam se zaljubila u ovaj grad. Ipak, budući da nisam imala dovoljno vremena da obiđem sve što me je zanimalo, obećala sam sebi, ali i svojim sjajnim domaćinima, da ću uskoro ponovo doći. To sam učinila dva meseca kasnije i za pet dana, koliko sam tamo provela, videla sam gotovo sve znamenitosti ovog grada, posetila sam kafanu poznatu pod nazivom "Kod Srbina", a saznala sam i priču o tome kako je Zagreb dobio ime. Naime, prema legendi, jedan ban je uzviknuo devojci koja je stajala kraj vrela: "Mandušo, zagrabi!", pa je to vrelo prozvano Manduševac, a mesto Zagreb. Na istočnoj strani Trga Bana Jelačića sada je fontana Manduševac, u koju uglavnom turisti ubacuju novčiće želja, a koja je svega nekoliko koraka udaljena od nekadašnjeg vrela. A ja uskoro ponovo pakujem kofere i - pravac Zagreb jer još nisam videla Sljeme...

YouTube preporuka za slušanje

Golden Eye

TINA TURNER

Arhiva