RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Fokus je na…

20. February 2009. 14:46 | Nema komentara · Daj komentar »

U prošlom broju L&Z pozvali smo vas da učestvujete u fokus grupi na kojoj bismo razgovarali na temu uređivanja magazina koji kupujete, cure volite i, sigurna sam, ponekada, poželeli da ga doterate po svojoj volji.

Pišete nam: “Nema tekstova na temu problema mršavih žena, pišite više o roditeljstvu i vaspitanju dece, o tome kako se negovati i ulepšati za malo novca, ali i o tome kako luksuzno letovati, gde nabaviti odeću visokih modnih brendova i kako otići u ludi provod i to baš tamo gde ima puno zgodnih, slobodnih muškaraca.”

I šta reć! Nije nam lako da vas zadovoljimo.

Drage, čitateljke, vi ste žene, kao i mi koje stvaramo ovaj magazin smo žene, i ponekad iz svih tih htenja, želja, očekivanja i raznolikih života, pa i problema, nastane pravi prasak i eksplozija sjajnih kreacija, a ponekad opšte nezadovoljstvo i rezignacija. “Uf, dosadile su mi ove novine…” Ponekad me ta naša ženska kompleksnost, promenljivost, nezadovoljstvo postojećim i težnja ka boljem ili bar drugačijem podseća na vic koji mi je nedavno poslala jedna saradnica.

Ženska verzija: Žena 1: O, bila si kod frizera! Kosa ti izgleda fanstasticno! Žena 2: Nisam bas sigurna. Ne čini li ti se da je previše neuredno? Žena 1: I ja bih volela da imam takvu frizuru, ali mi je lice preširoko. Žena 2: Uopšte nisi u pravu! Tebi bi stajala ova stepenasta frizura koja se sad nosi. I ja sam tako htela da se ošišam, ali bi to naglasilo moj predugačak vrat. Žena 1: E, sad stvarno preteruješ! Ja bih sve dala da imam takav vrat kao što je tvoj. Kako bi ti tek bilo da imaš ruke kao moje! Žena 2: Šalis se! Pogledaj samo kakve su moje! Ja nikada ne nosim majice bez rukava!

Muška verzija: Muškarac 1: Šišao si se?, Muškarac 2: Da. Nakon naše fokus grupe, nadamo se ovakvim, muški usaglašenim stavovima koji će nam pomoći na putu ka sadržajnijem, svestranijem i boljem magazinu.

Tekst je objavljen kao uvodnik u martovskom broju magazina “Lepota i zdravlje“.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.