RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Belo&Zeleno

20. February 2012. 16:48 | Nema komentara · Daj komentar »

Dok završavamo ovaj broj, sale cela se Evropa bori s posledicama snežne i ledene zime. Iako svesni velikih katastrofa koje su hladni dani prouzrokovali   u najugroženijim delovima naše zemlje, u pauzama pričamo o zimskim uspomenama iz detinjstva. Moram priznati da smo žalili i svoje smrznute ljubimce: pse lutalice, pa srne i zečeve koji se smrzavaju u zaleđenim šumama, vrane i vrapčiće koji zvrkuću na minus dvadeset u potrazi za mrvicama hrane, a nismo preskočili ni sirotu “devojčicu sa šibicama”. Upravo u to vreme, bavili smo se prirodom i na drugi način, u novom ekološkom dodatku U skladu s prirodom, i postali joj veoma bliski. S druge strane, nismo mogli da se ne upitamo – zašto priroda ume da bude tako surova?!

Verujemo da su ova zima, koja polagano ističe, i naš specijal upravo podsetnik na to da je priroda ponekad daleko iznad nas i da je dobro da budemo svesni te činjenice. I da sve što je čovek uradio od momenta svog postanka, pre 30.000 godina, do danas ume da bude nedovoljno ako priroda odluči da pokaže svoje divlje i veličanstveno lice. Baš zbog toga nekada mislimo da smo, kao pojedinci, premali da bi naša dela na bilo koji način pomogla da se u odnosu čoveka i prirode napravi malo reda. U L&Z verujemo da bi bilo dobro da svako preuzme svoj deo odgovornost i razvije ono što se naziva “eco friendly life style”. Kada bismo svi verovali u to, zaista bi jednoga dana tih sedam miliona malih, individualnih pomaka bilo dovoljno da svih sedam miliona ljudi živi srećan život na planeti Zemlji, u skladu sa njenim zakonitostima, i sopstevnim potrebama.

Tekst je objavljen kao uvodnik u magazinu “Lepota&Zdravlje” br. 133 mart 2012.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.