RSS izvori

Poslednji komentari

Goran Aničić · Web urednik

Google Zeitgeist za 2010.

16. December 2010. 0:43 | Nema komentara · Daj komentar »

Nešto kasnije u odnosu na prethodnu godinu, discount allergist Google je tradicionalno predstavio Google Zeitgeist pregled pretraživanih pojmova koji su nas sve zajedno na globalnom nivou najviše okupirali i interesovali u godini na izmaku. Google je analizirao milijarde i milijarde pojedinačnih pretraživanja  kako bi identifikovao trendove.

Četiri najznačajnija događaja koja su obeležila “pretražnu godinu” su Svetsko prvenstvo u fudbalu, anesthetist Zimska olimpijada u Kanadi, zemljotres na Haitiju, curenje nafte u meksičkom zalivu i naravno oblak pepela sa Islanda. Zanimljivo je da na ovom pregledu nema Srbije. Takođe, Srbije nema ni u regionalnom prikazu, opet.

Što se tiče Fastest Rising Queries najinteresantniji su Facebook Twitter koji beleže konstatan rast tokom cele godine, što ukazuje na konstantno povećanje interesovanja za društvene mreže. Najbrže rastući pojmovi na pretraživaču su Chatroulette, iPad i Justin Bieber od selebritija. Među pojmovima za kojima je interes najviše pao su svinjski grip, Mladi mesec (iz filmskog serijala Sumrak saga), Susan Boyle i Michael Jackson.

Apple iPad je apsolutni pobednik među traženim pojmovima potrošačke elektronike. Slede ga iPhone 4, Nokia 5530, HTC EVO 4G i Nokia N900. Od poznatih najveći interes u odnosu na prošlu godinu je postojao za Justinom Bieberom, Shakirom, Eminemom, Lady Gagom i Keshom.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.