RSS izvori

Poslednji komentari

Daško Milinović · Urednik magazina "CKM"

NOTHING INCLUSIVE

20. July 2011. 13:05 | Nema komentara · Daj komentar »

Smrt turizmu, sales sloboda narodu!

Ima među vama dovoljno starih i vernih čitalaca ovog magazina koji verovatno znaju da su za mene turizam i terorizam maltene sinonimi. Sa zadovoljstvom mogu vam reći da je moj odgovor na pitanje “Kuda ćeš na odmor?” i ovog leta biti – nikuda!

Ne ideš na more? Na more? Pa kako? Pa, tako lepo. Ionako nisam na moru 355 dana u godini, pa mi ni preostalih deset neće teško pasti, a pravo da ti kažem, žao mi je vas koji more doživljavate kao godišnju obavezu. Imate zakazano, kao kod zubara. Oduvek sam smatrao da je odmor mentalna, a ne geografska stvar. Jeste, idealno je kad se psihologija i zemljopis poklope, pa zaista odmoriš dušu i telo na nekom lepom mestu ali… Praksa pokazuje da je godišnji odmor zapravo umor. Kome, zaboga, treba svo to drndanje, nerviranje i deranžman? Moj idealan odmor odvija se na mom krevetu, u zamračenoj sobi, klimatizovanoj. Film, knjige, serije, muzika, puno tečnosti i neodlazak na posao. Ljudi zaboravljaju da je nerad ključni deo odmora. Odmor je kad se odmaraš, najidiotskije rečeno. Odmor nije kad se preganjaš sa turističkom agencijom, kad sediš u autobusu 16 sati, kad se mučiš pod vrelim suncem i kad ti posle njega treba bolovanje. Držim se one stare izreke koja kaže da nisam dovoljno bogat da bih kupovao skupo, pa se tako ni ove godine neću izlagati delatnosti tur-operatera. Za vrhunsko nemam para, a za sve ostalo nemam živaca. Ja nisam skroman čovek, ali će me ono “mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan” koje začuje svako ko me pozove u narednih desetak dana veoma obradovati i odmoriti.

Tekst je objavljen u magazinu “CKM” br. 96 avgust 2011.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.