RSS izvori

Poslednji komentari

Mirjana Pantoš · Lektor

Sačuvaj nas Bože kuge i Amera

28. June 2007. 12:16 | 14 komentara · Daj komentar »

Paris HiltonDugo nisam mogla da razumem šta znači termin “nacionalna frekvencija” (prisetimo se šta se sve dešavalo kada je trebalo podeliti pet dozvola za emitovanje sa “pokrivanjem” teritorije cele Srbije) ali su mi RRA i TV “Fox” otvorili oči. Pa, order nacionalnu pokrivenost zaslužila je upravo pomenuta televizija kojoj je najvažnije to što je američka starleta Paris Hilton puštena iz zatvora posle tri nedelje (sledi detaljno objašnjenje u centralnim vestima: u bajbokani je završila zato što je vozila “pod gasom” – a kako bi drugačije – sve vreme bila je u izdvojenoj ćeliji i američke poreske obveznike koštala je 10.100 (?!) dolara, unhealthy deset puta više nego “obične jajare” – strašno – dočekala ju je majka i mnoštvo novinara živo zainteresovanih da čuju kako joj je bilo “u četiri zida”…) Potrajao je taj prilog bezmalo tri minuta a bez nasmejanog lika Hiltonove, link koju čeka limuzina sa šestoro vrata, u udarnoj “Foksovoj” informativnoj emisiji (19 h) zaista ne znam šta bih i baš me briga šta je gospođa Mujović, inače doktor medicinskog prava, želela da kaže povodom slučaja trogodišnje Anje Grahovac koja je preminula, greškom lekara, posle operacije katarakte. Paris je važna! Shvatila je to i Jovana Jakić, inače “udarna pesnica” “Danasa“, pored koje je Zoran Baranac bled, siromah, da bleđi ne može biti ali mu je zato koleginica svojom (re)akcijom hitro vratila boju u lice.

Elem, Jovana je pozvala gospođu Mujović (izvinjavam joj se što nisam zapamtila njeno ime i nadam se da je prezime tačno napisano, ali to gostovanje zaista je kratko trajalo), a ona je jedva uspela da kaže da naša zemlja treba da poradi na zakonskoj regulativi kojom bi se porodicama pacijenata omogućio uvid u medicinske protokole tragično okončanih operacija i, u trenutku kada je zaustila da to objasni na konkretnom primeru preminule devojčice, odnosno na pravu njenih roditelja da saznaju sve detalje u vezi sa operacijom i ulogom anesteziologa, prekinula ju je plavokosa voditeljka najavivši ono što svakog Srbina MORA da zanima: “O tome ćemo drugom prilikom, a sad – Paris Hilton!

Preplavila me je neka milina, bila sam beskrajno zahvalna Jakićevoj što nije dopustila da se gledaoci muče suvoparnim momentima kakvi su, je li, detalji iz pravničke prakse vezani za medicinu jer – koga to zanima? Greške naših lekara gotovo su raritetne, svi smo srećni i bezgranično verujemo ljudima u “belim mantilima”. Lepo njima, lepo nama, a bogami i Jovani. Zašto bismo se brinuli za sporadične slučajeve lekarskog nemara?

Fox” televizija dobila je posle 26. juna uveče svog najvećeg fana svih vremena, obećavam da nikada više neću propustiti njihove vesti!
Rahitična, praznoglava Paris je moj idol!
Pa, kud ide ovaj svet?!

P.S. Duboko se izvinjavam svima koji misle drugačije od mene a ja smatram da većini naših građana mozak nije na nivou amebe, duboko se izvinjavam i onima čiji mozak to jeste zato što znam da ne mogu protiv sebe. Njima će “Fox” i Paris uvek biti ispred male Anje.

14 Komentara

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.